Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çaya misafir var

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün beş çaylarına uygun ya da kahve yanında servis edebileceğiniz nefis bir vişneli lokum, siyah- beyaz pamuk gibi bir pasta ve mis gibi limon kokulu bir kurabiye hazırlıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

PİYANO PASTA
MALZEMELER
KEKİ İÇİN:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao



KEKİ ISLATMAK İÇİN:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
KREMA İÇİN:
3 su bardağı süt
2 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
200 ml. sıvı krema
ÜZERİ İÇİN:
Kakao ya da da çikolata sosu
YAPILIŞI: İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp üzerine süt ve kakao karışımını gezdiriyoruz. Ilınmış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edip çırpıyoruz. Kekin üzerine dökerek yayıyoruz. Kekin en üstünü kakao ya da çikolata sosu ile kaplıyoruz.



VİŞNELİ LOKUM
MALZEMELER
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı vişne suyu
Çay kaşığının ucuyla limon tozu
1 paket Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Vişne suyunu, nişastayı ve limon tuzunu karıştırıyoruz. Şekerle suyu kaynatıyoruz, içine vişne sulu karışımı döküyoruz. Kaynayınca altını kısıp 25 dakika çırpıyoruz. Yağlı kağıdı birkaç damla sıvı yağla yağlıyoruz. Karışımı üzerine döküp yayıyoruz. Kağıdın yanlarından toparlıyoruz ve sarıyoruz, iki saat kadar soğutuyoruz. Hindistan cevizine bulayıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Kestiğimiz kısımları da Hindistan cevizine buluyoruz.



LİMONLU KURABİYE
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak 25 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Hazırlanan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA