Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirsem?

Bu akşam çocuklarınızın bayılacağı enfes bir menü ile karşınızdayım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.



AKORDİYON PATATES
MALZEMELER
5-6 adet taze patates
2-3 sap taze kekik
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım baş sarımsak
1-2 dal biberiye
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Taze yeşillikler
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ve un
YAPILIŞI: Yıkayıp kuruladığımız patatesleri bıçak yardımıyla eşit aralıklarla dilimliyoruz. Dilimlerinin kopmamasına özen gösteriyoruz. Ardından fırın kabına diziyoruz. Kabın içine taze kekikleri, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve biberiye dalını ilave ediyoruz. Fırına vermeden üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber serperek lezzetlendiriyoruz. Patatesleri 185 derecede önceden ısıttığımız fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan patateslere tereyağı ilave ediyoruz. Fırının ızgarasını açarak patatesleri 10 dakika daha pişiriyoruz. Tereyağını kaşık yardımıyla patateslerin üzerine gezdiriyoruz ve doğradığımız taze yeşilliklerle servis ediyoruz.



ANNE KÖFTESİ
MALZEMELER
500 gr. dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1'er çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
YAPILIŞI: Derin bir kabın içine soğanı rendeliyoruz. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu ekleyip yoğuruyoruz. Pürüzsüz hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartıyoruz ya da yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.



ERİKLİ KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
500 g mürdüm eriği
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım ve beyazlaşana kadar mikserle çırpalım. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edelim. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım. Kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim, kenarlarını da tereyağı ile yağlayalım.
Daha sonra kek hamurumuzu kalıbımıza boşaltalım ve elma dilimi şeklinde doğradığımız eriğimizi kekin üzerine dizelim. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ve üzerine pudra şekeri serperek dilimleyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA