Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bugün ne pişirsem?

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda işten eve geldiğinizde alelacele ailenize yapabileceğiniz, hem besleyici özellikleri olan, hem de doyurucu bir mönü hazırladım. Gelişim çağındaki çocuklara ve hatta bebeklere tavsiye edilen, enfes bir çorba tarifim var; taze fasulye çorbası. Sofralarımızda her zaman besleyici gıdalar olmasına dikkat ediyorum. Hazır taze fasulye raflardan düşmemişken; koca yaz geçti hâlâ direniyorken, o zaman son günlerinde taze fasulyeyi çorbaya çevirelim diye düşündüm.

SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER
250 gr. taze fasulye
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber



YAPILIŞI:
Kabuklarını soyduğumuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesiyoruz. Kereviz sapını ince ince doğruyoruz. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra minik minik doğranmış taze fasulyeleri, patatesi, kuru soğanı ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteliyoruz. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ilave edip haşlıyoruz. Terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çorbaya yediriyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Son olarak; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'la eziyoruz.

SOSLU LEVREK

MALZEMELER
400 gr. levrek fileto
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 adet çeri domates
1/2 limon
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Limon suyunun içinde unu eziyoruz. Zeytinyağının üzerine, unlu limonlu karışımı ekliyoruz. En son çeri domatesleri ilave ediyoruz. Karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Levrekleri tuzlayıp ızgarada pişiriyor, üzerine kaparili sos döküyoruz.

AK HELVA

MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI: Unu, tavada kısık ateşte hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Tel süzgeçten geçirip eliyoruz. Margarini eritip ılıtıyoruz. Margarin ve pudra şekerini, una ilave ediyoruz. İyice karıştırarak margarini una yediriyoruz ve helvayı tepsiye bastırıp üzerini düzeltiyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA