Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Tavşan kanı çay saati

Sıcacık, halis muhlis bir Türk lezzetidir çay. Lezzetli bir çay içmek için ilk dikkat etmemiz gereken şey, şüphesiz çay seçimi. Damak tadımıza uygun olan çayı bulup doğru demleme teknikleri ile demlemek gerekiyor. Bugün size çayın aromasını alabileceğimiz farklı lezzetler hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz...

PÜF NOKTALARI
Çayı, tozundan arınması için demliğe koymadan önce yıkamalısınız.
Çayın tamamen suyun dibine çökmesi de tadının daha yoğun olması için önemlidir. Bu nedenle demlikteki çayı karıştırın ve yüzeydeki çayları suyun dibine doğru itin.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika kadar bekleyin. Eğer demlenme süresini çok uzatırsanız, çayın tadı acılaşmaya başlar.
Soğuk su ile çay demleme yöntemi de bambaşka bir lezzet sunuyor.




ÇAYLI KEK


MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı demlenmiş çay
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kırık ceviz
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri üç dakika mikserle çırpıyoruz. Yağ, çay ve cevizleri ekleyerek karıştırıyoruz. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı harca ekleyip karıştırıyoruz, yumuşak kıvamlı kek hamuru elde ediyoruz. Hamuru, yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

ÇAYLI KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru çay
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dövülmüş fındık
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini, şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Çay, kahve ve vanilyayı ilave ediyoruz. Azar azar un ilave edip yoğuruyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Önce yumurta akına, sonra fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına koyuyoruz, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

ÇAYLI POĞAÇA

MALZEMELER
1 su bardağı soğuk demli çay
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 paket kabartama tozu 1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI IÇIN:
Beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI: Derin bir karıştırma kabının içerisine hamur malzemelerinin hepsi alınır ve güzelce yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamur yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Hamurdan parçalar koparılıp içerisine peynir yerleştirilir. Poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA