Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Beklenen şarkı yenilenmiş haliyle festivalde

Türkiye'de yıldız sistemini kuran Cahide Sonku, 1953 yılında yapımcılığını üstlendiği, Sami Ayanoğlu ve Orhon M. Arıburnu ile birlikte yönettiği Beklenen Şarkı filminde başrolü Zeki Müren ile paylaşmıştı. O sırada Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğrenimi süren ve yıllar sonra bir 'Sanat Güneşi'ne dönüşecek olan Müren'in ilk sinema filmi olan 1953 yapımı bu film, 8–19 Nisan tarihlerinde geçekleştirilecek 41. İstanbul Film Festivali kapsamında restore edilmiş haliyle yeniden izleyiciyle buluşacak.



Adını, Zeki Müren'in vals formundaki nihavend bestesinden alan Beklenen Şarkı, şöhret basamaklarını bir kadın yardımıyla tırmanan bir şarkıcının hikâyesini anlatır. Sonku ile Müren'in piyano başındaki ikonik pozlarıyla Türk sinema tarihinin kült filmleri arasında yer alan film festivalin, "Dünden Bugüne Türk Klasikleri" bölümü kapsamında gösterilecek.

Berber dükkanında çözülen hayatlar
'Şehirde Kimse Yokken' adlı oyun geçtiğimiz hafta perdelerini açtı. Genç kuşağın en başarılı kalemlerinden biri olan Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı ve Lerzan Pamir'in yönettiği oyunu prömiyerinde izledim. Elçin Sangu'nun ilk kez tiyatro heyecanı yaşadığı, Ali Seçkiner Alıcı, Elif Ürse, Kerem Arslanoğlu ve Ersin Arıcı'nın rol aldığı oyun sezonun görülmesi gereken oyunlarından biri olmuş.



Feri Baycu Güler'in proje yapımcılığını üstlendiği oyun, iki çocuğunu bırakıp kocasının şiddetinden İstanbul'a kaçan Rukiye'nin dramına odaklanıyor. Kadına şiddet gerçeğini yine tokat gibi suratımıza çarpan 80 dakikalık oyun Hayat bir masal mıdır? Masalsa bir sonu var mıdır?' sorularına yanıt arıyor. Bir berber dükkânında geçen oyunun Merve Yörük imzalı dekor tasarımı da oldukça etkileyici. Kerem Arslanoğlu'nun oyunun gülen ve güldüren tarafını temsil eden Ali karakteriyle öne çıktığı oyun 7-13-14 Mart'ta izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

İDOB'tan iki konser
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçıları önceki gün iki farklı temsille sanatseverlerin karşısına çıktı. İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin unutulmaz operalarından aryalar AKM'de "Puccini'nin Kadınları" başlıklı konserle sanatseverlerle buluştu. Konserde La Bohème, Tosca, Turandot, Madama Butterfly gibi operaların kadın karakterlerinin aryalarını



Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Hande Soner Ürben, Perihan Artan ve Evren Ekşi, piyanist Fügen Yiğitgil eşliğinde seslendirdi. Bir diğer konser ise Süreyya Operası Sahnesi'nde sahnelendi. Viyana Klasikleri başlıklı konserde Şef Zdravko Lazarov yönetimindeki İDOB orkestrası Beethoven, Haydn ve Mozart eserleri seslendirdi.


Hayaline kavuştu
Anadolu Yakası bir tiyatro salonu daha kazandı. Ünlü oyuncu Emre Karayel hayalini kurduğu sahnesine kavuştu. Karayel'in Maltepe'de yapımı tamamlanan Sahne Cumhuriyet adını verdiği tiyatro sahnesi Erkek Aklı- Oksimoron oyunuyla 2 Mart'ta perdelerini açıyor.



415 kişilik kapasiteye sahip mekan tiyatro oyunlarına, konserler, söyleşiler ve imza günlerine ev sahipliği yapacak. Karayel'e ve tiyatro dünyasına hayırlı olması dileğiyle..

Acaba bizde sahneye çıkarlar mıydı?
Amerikalı rap şarkıcısı Kanye West yeni albümü Donda 2'nin tanıtımını 36 bin kişi kapasitesi olan Loan- Depot Park adlı stadyumda yaptı. Ancak kendisini dinlemeye 3 binden az kişi geldi. Yeni şarkılarını boş tribünlere söyleyen West'in performansı da yetersiz bulundu.



Acaba bizde aynı durum olsa, şarkıcı, duyurusu günler öncesinden yapılmış stadyum konserine çıkar mıydı? Bence kimse albüm lansman konserini boş tribünlere söylemek istemez, mutlaka iptal etmek için bir bahane bulurdu…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA