Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Müzik festivalinde İstanbul’u dinleyeceğiz

İstanbul'un kültür ve sanat yaşamına güç veren en önemli kurumlardan biri olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı, bu yıl 50. yaşını kutluyor. İKSV'nin ilk festivali olan müzik festivali de 6-24 Haziran tarihleri arasında 50. kez müzikseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen festivalin bu yılki teması İstanbul olarak belirlendi. Üç hafta boyunca 12 farklı mekanda 65'in üzerinde sanatçıyı ağırlayacak olan festivalin Onur Ödülü, besteci ve eğitimci Prof. Özkan Manav'a; Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise dünyaca ünlü şef ve besteci Tan Dun'a sunulacak. Festival 6 Haziran akşamı AKM Opera Salonu'nda düzenlenecek şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayacak. Festivalde günümüzün en önemli viyolonselcilerinden Gautier Capuçon, Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile festivale konuk olacak.



Gülsin Onay, Fazıl Say gibi sanatçılarımızın da yer aldığı festival programında, İstanbul'a dair özel eserlerin yer aldığı Ey Güzel İstanbul, Benim Sevgili Yarim İstanbul Semt Şarkıları başlıklı konser de dikkat çekiyor.

BABALAR KIZLARINIZI SEVİN
Hepimizin Bergen olarak tanıdığı Acıların Kadını olarak ünlenen Belgin Sarılmışer'in 30 yıllık acıklı hayat hikayesini anlatan 'Bergen' filmi yarın gösterime giriyor.



BİR SEVDA UĞRUNA
Mehmet Binay ve Caner Alper'in yönettiği filmde Bergen'i, Farah Zeynep Abdullah, annesini Tilbe Saran, katil eşini de Erdal Beşikçioğlu başarıyla canlandırıyor. Özellikle Beşikçoğlu sahnede her göründüğünde seyircinin nefretini kazanmayı başarıyor. Filmin ortak yapımcısı da olan Abdullah, kendi seslendirdiği Bergen şarkılarıyla da büyük beğeni topluyor. Filmi izlerken, hayat ve neşe dolu Belgin'in bir sevda uğruna hayatının nasıl karardığını görüp kahroluyorsunuz. Baba sevgisinden mahrum kalan Bergen, o eksikliği babası yaşındaki bir adamın sevgisiyle kapatma ihtiyacı hissediyor. Hayatının yanlışını yaptığını bilmeden... O yüzden babalar kızlarınızı sevin. Sevin ki baba sevgisini yanlış adamlarda aramasınlar. Bu gerçeği bir kez daha gözler önüne seren ve kadın cinayetlerine vurgu yapan filmi kaçırmayın derim.

ÖDÜLLÜ OYUN YENİDEN PERDE AÇTI
Yazar, yönetmen ve oyuncu Yeşim Özsoy'un kendi yaşadıklarından yola çıkarak oluşturduğu hikayeleri video ve müzik ile birleştirerek hayata geçirdiği Yüz Yılın Evi, önceki akşam ENKA Oditoryumu'nda yeniden İstanbul seyircisiyle buluştu.



Türkiye prömiyerini 22. İstanbul Tiyatro Festivali'nde yapan oyun, Berlin ve Zürih gösterimlerinden sonra İstanbul sahnelerinde yerini aldı. Oyun, Edinburgh Fringe Festivali'ndeki performansıyla The Times ve Guardian gibi önemli gazetelerde övgüyle bahsedilmişti.

MART AYININ YILDIZLARI
Müzik ve eğlence mart ayında da hız kesmeden devam ediyor. Uniq, ay boyunca stand-up gösterilerinden tiyatro oyunlarına, konserlerden çocuk oyunlarına kadar farklı birçok etkinlikle misafirlerini ağırlayacak.



Yılmaz Erdoğan, Yasemin Sakallıoğlu, Haluk Bilginer, Zerrin Tekindor, İpek Bilgin, Aslı Enver, Cem Yiğit Üzümoğlu, Güven Murat Akpınar, Ali Poyrazoğlu, Serkan Keskin, Sergen Deveci ve Deniz Uğur, tek kişilik gösteriler ve tiyatro oyunlarıyla sahnede olacak. Evgeny Grinko, Mert Demir, Can Ozan ve Neon Intro da performanslarıyla sahnede olacak.

ALAEDDİN YAVAŞÇA ÖZEL TÖRENLE ANILDI
Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, önceki gün doğum gününde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle anıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve sanatçının eşi Ayten Yavaşça'nın da katıldığı program sırasında telekonferans yöntemiyle Kilis'te düzenlenen Alaeddin Yavaşça Anma Töreni ve Kilis Alaeddin Yavaşça Evi Açılışı da yapıldı.



Ersoy, Yavaşça'nın çeşitli dallarda aldığı 300'e yakın ödülün yanı sıra en büyük ödülünü ise Türk milletinin gönlünde edindiği sevgi ile kazandığını belirtti. Yavaşca'nın yaşamından kesitlerin sunulduğu bir barkovizyon gösterisiyle başlayan konserde sanatçının sevilen eserleri Ahmet Özhan, Bekir Ünlüataer, Çiğdem Yarkın, Demet Gürsoy, Dilek Türkan, Ezgi Köker, Melihat Gülses gibi isimler tarafından seslendirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA