Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Piyanolu kütüphane

İstanbul'un gözde ilçelerinden Zeytinburnu, kültür sanat etkinlikleriyle adından bahsettiriyor. Örneğin, dönemin önde gelen şifacılarından olan Merkezefendi'nin adını taşıyan 23. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali dün sona erdi. Mesir macunu dağıtımıyla başlayan festivalde Eypio, Sakiler, Murat Dalkılıç, Buray konser verdi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Cumhurbaşkanımızın koyduğu gönül belediyeciliği vizyonunu başarıyla devam ettiren isimlerden biri. Kendisiyle Türkiye'nin ilk Tıbbi Bitki Bahçesi'nde bir araya geldik. Açıkçası adını daha önce duymuş ancak hiç ziyaret etme imkanım olmamıştı.



17 yıldır ilçenin göbeğinde tam 700 bitki türünün yer aldığı bahçeyi başkanla birlikte gezme ve bilgi alma şansım oldu. Tıbbi bitkileri araştırmak, üretmek, tanıtmak, bitki çeşitliliğinin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan bahçe, özellikle üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler için cennet. 14 dönümlük alan üzerine kurulu olan bahçeden şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler ücretsiz faydalanabiliyor. Bu özelliğiyle geleneksel tıbbın merkezi olarak adlandırılan ilçe ayrıca Türkiye'nin sayılı ihtisas kütüphanelerinden birini de barındırıyor. Kazlıçeşme Sanat içinde yer alan Sanat Kütüphanesi'nde resimden heykele müzikten sinemaya 10 bin sanat kitabı, yabancı dilde 206 bin adet bilimsel kaynak yer alıyor.



Çay-kahve hizmetinin ücretsiz olduğu kütüphanenin tam ortasında da "Müzik ruhun gıdasıdır" mottosuyla gençlere ilham vermesi amacıyla bir piyano yer alıyor. Öte yandan 30 Haziran'a kadar sürecek olan Hüsamettin Koçan sergisinin yer aldığı sanat merkezi, Geç Roma- Erken Bizans dönemine ait olduğu düşünülen tarihi mozaiklere de ev sahipliği yapıyor. Başkan Arısoy, mozaiklerle ilgili de bir parantez açtı. Daha önce belediye başkanlığı binası olarak kullanılan sanat merkezinin bahçesinde kazıların devam ettiğini ve yeni sürprizleri açıklayacaklarını söyledi.



BALIKESİR'DE TİYATRO DOLU GÜNLER

Bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ilk kez düzenlenen Balıkesir Tiyatro Festivali başladı. İki bölümden oluşan festivalin ilk bölümü 18-22 Haziran tarihleri arasında Balıkesir merkezde, ikinci bölümüyse 23-26 Haziran'da Ayvalık'ta gerçekleştirilecek. Burcu Kıratlı'nın başrolünde yer aldığı 'Her Aşk Biraz Komiktir' adlı oyunun gösterimiyle başlayan festivalde bu akşam 'Hangisi Karısı?', yarın akşam da 'Fanatik' adlı oyunlar sahnelenecek. Ayvalık'taki Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali de 23 Haziran'da Elçin Sangu'nun ilk kez sahneye çıktığı 'Şehirde Kimse Yokken' adlı oyunla başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA