Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Sanatseverler operaya doydu

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 2010'dan bu yana sanatseverlerin beğenisine sunulan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 13. yılında sanatseverleri operaya doyurdu. Haliç Kongre Merkezi Açık Hava Sahnesi'nde sahnelenen '7 Tenor' konseri ile başlayan festival, AKM'de sahnelenen 'Saraydan Kız Kaçırma' ile sona erdi. Bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk yıldan bu yana sahnelenen Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' operası, festivalin kapanış eseri oldu.



Festival, dünyanın en önemli sopranolarından Angela Gheorghiu'yu da sanatseverlerle buluşturdu. Gheorghiu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk opera sanatçısı ve ülkemizde ilk 'Tosca' başrolünü üstlenen Semiha Berksoy'un anısına, kızı, Prof. Zeliha Berksoy'un prodüksiyonuyla sahnelenen Tosca Operası'nda sahneye çıktı. Ünlü sanatçıya sahnede Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni tenor Murat Karahan da eşlik etti. Türk operasının seçkin örneklerinden biri olan 4. Murat Operası ile bir dünya klasiği Carmen Operası da seyircilerden büyük ilgi gördü.

Yeni favorim 7/24 Dinle
3 çocuklu bir baba olarak, dijital ortamda bazen uygun içerik bulmakta zorlanıyorum. Kızlarımın saçma videolar izlemelerinden, beyinlerini gereksiz görüntülerle doldurmalarından endişe duyuyorum. Tam bu noktada 7/24 Dinle hızır gibi yetişti. Müzik yayınından radyolara ve sesli kitaplara kadar onlarca içeriğin olduğu platformda çocukların da unutulmadığını görmek beni mutlu etti.



Çocuk şarkılarının yanı sıra özellikle sesli çocuk kitapları favorimiz oldu. Andersen Masalları'ndan Küçük Prens'e kadar pek çok kitabı sesli ücretsiz dinlemek mümkün. Ömer Seyfettin'in 'Ant', 'Falaka' gibi klasik eserlerini bir de sesli olarak dinlemek hoşuma gitti. Herkese tavsiye ederim.

Hırvatistan'daki kardeş belediyede İstanbul sergisi
Beyoğlu ve Hırvatistan'ın Dubrovnik şehri arasındaki kardeş kent ilişkisi 2015'ten beri devam ediyor. Bu süreçte dostluğun pekişmesi adına düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor.



Suna ve İnan Kıraç Vakfı'ndan oluşan bir seçki, Dubrovnik Yaz Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşacak. 'Konstantiniyye'den İstanbul'a -XIX. Yüzyıl Ortalarından XX. Yüzyıla Boğaziçi'nin Rumeli Yakası Fotoğrafları' başlıklı sergi, 5 Ağustos'a kadar Dubrovnik Etnografya Müzesi'nde ziyarete açık. Hırvat sanatseverler, 19. yüzyılın ortalarından 20. yüzyıla uzanan süreçte İstanbul'un çarpıcı yapılarını, gündelik hayatını görme imkânı bulacak.

TUGFO için kamp bitti, konser zamanı
TÜRKİYE Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın (TUGFO) 2022 konserleri başlıyor. 20 Temmuz'da kamp sürecine giren 60 genç müzisyenden oluşan orkestra Türkiye, Çekya ve Almanya'da 7 konser verecek. Cem Mansur sanat yönetmenliğinde turneye hazırlanan orkestra, 5 Ağustos'ta Uludağ Üniversitesi'nde seyirci ile buluşacak. Konserlerine 8 Ağustos'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde devam edecek TUGFO, 9 Ağustos'ta Ankara'da CSO Konser Salonu'nda müzik ziyafeti yaşatacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA