Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

‘Bağlılık Hasan’ Fransa’da gösterime giriyor

Yönetmenliğini ve senaristliğini Semih Kaplanoğlu'nun üstlendiği 'Bağlılık Hasan' filmi, 3 Ağustos'ta Fransa'da vizyona giriyor. Dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali'nin 'Belirli Bir Bakış' bölümünde gerçekleşen film, Güney Amerika'nın en eski ve önemli festivallerinden Sao Paulo Uluslararası Film Fesivali'nden de Yılın En İyi Yabancı Filmi ödülünü almıştı.



94. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film dalında Türkiye'den aday gösterilen film, daha sonra çeşitli ülkelerde düzenlenen festivallerden ödüller almıştı. Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı 'Bağlılık Hasan'ın başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaşırken, Mahir Günşiray da konuk oyuncu olarak yer aldı.



Yapım, geçimini baba mirası meyve bahçesi ve tarlasından sağlayan bir adamın, tarlasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışmasını, Hac için Mekke'ye gidişi yaklaştıkça geçmişine ve kendi içine doğru bir arayışa çıkmasını konu ediniyor.

Nick Cave heyecanı tavan yaptı
2018 yılında İstanbul Caz Festivali kapsamında verdiği konserle hâlâ akıllardaki yerini koruyan Nick Cave, bir kez daha İstanbul seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Avustralyalı sanatçı, grubu Nick Cave & The Bad Seeds ile Avrupa turnesi kapsamında İstanbul'a geliyor. Grup, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 50'nci yılı kutlamaları çerçevesinde 21 Ağustos tarihinde sahneye çıkacak.



Müzikseverlerin merakla beklediği konser öncesinde ise Barcelona'da Primavera Sound'un yıldızları arasında gösterilen alternatif rock grubu Black Country, New Road sahnede olacak. Çıkardığı 17 albümle dünyanın dört bir yanından 5 milyondan fazla satış rakamına ulaşan ünlü grubu özel platformda en önde izlemenin bedeli ise bin 500 lira. 10 liradan satışa çıkan Genç Bilet'ler ise kısa sürede tükendi.

Kamyon Tiyatro tam gaz
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kamyon Tiyatrosu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı 'Zafer Adımları' ve 'Meg ve Mog' adlı oyunlarla Karadeniz'deki yolculuğuna devam ediyor. Haziran ve temmuz aylarında yaklaşık 25 bin seyirciyle buluşan Kamyon Tiyatro; 4-16 Ağustos tarihlerinde Erzurum, Artvin, Rize ve Trabzon'da izleyicilerine merhaba diyecek

Diana Ödülü'yle ülkemizi gururlandırdı
Prenses Diana'nın hayattaki misyonunu devam ettirmek üzere 25 yıldır adına ödül veriliyor. Yaşları 9 ile 25 arasında değişen başarılı gençler kraliyetin prestijli ödülüyle onurlandırılıyor. Gençlerin sosyal eylemleri veya insani çalışmalarından dolayı alabileceği en prestijli ödüllerden olan 2022 Diana Ödülleri'ni kazananlar arasında bu yıl bir Türk de yer aldı. 29 ülkeden 180 öğrencinin katıldığı organizasyonda 18 yaşındaki Derin Erçelebi de fark yaratan gençler arasına adını yazdırdı.



Erçelebi, 18 yaş altında kimsenin bir sivil toplum kuruluşuna üye olamadığını öğrendiğinde Türkiye'nin lise düzeyindeki en büyük sivil toplum kuruluşu Liseli Gönüllüler'i kurdu. Bu çalışması ona 2022 Diana Ödülü'nü kazandırdı. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra yükseköğrenimini Amerika'da Güney Kaliforniya (USC) Üniversitesi'nde sürdüren Erçelebi'yi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA