Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Uluslararası Atatürk konferansı önemli isimleri ağırlayacak

Türkiye İş Bankası, Cumhuriyetimizin 100. yaşı vesilesiyle 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' başlıklı uluslararası bir konferans düzenliyor. İş Kuleleri Salonu'nda 28 ve 29 Eylül'de gerçekleştirilecek konferansın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yapacak.



İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve Genel Müdürü Hakan Aran'ın ev sahipliğinde düzenlenecek konferansta; tüm dünyada ses getiren 'Sapiens', 'Homo Deus: Yarının Kısa Tarihi', '21. Yüzyıl İçin 21 Ders' gibi kitapların yazarı tarihçi ve filozof Yuval Noah Harari, 'Atatürk' isimli bir kitabı bulunan İtalyan akademisyen Fabio L. Grassi, New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü ve Nobel ödüllü iktisatçı Thomas J. Sargent, MIT Dijital Ekonomi Girişimi'nin Kurucu Ortağı Andrew McAfee ve UNESCO eski Genel Direktörü Irina Bokova konuşma yapacak isimler arasında.



İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, konferansa ilişkin yaptığı açıklamada, 26 Ağustos 2024'te 100. yaşını kutlayacak olan İş Bankası'nın Atatürk'ün kalkınma hedeflerindeki önemli kilometre taşlarından biri olduğunun altını çizdi.

CUMHURİYET'İN 100. YILI DEV BİR KONSERLE KUTLANACAK
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Cumhuriyet'in 100. yılını dev bir konserle kutlamaya hazırlanıyor. Türk pop müziğinin güçlü sesi Candan Erçetin, 17 Eylül'de Ankara Bilkent Odeon'da Avrupa'nın müzik elçileri olarak anılan Avrupa Birliği Oda Müziği Solistleri eşliğinde müzikseverlerle buluşacak. Türkiye, İrlanda, Finlandiya, İsveç, İngiltere ve Hollandalı müzisyenlerden oluşan 16 kişilik Avrupa Birliği Oda Müziği Solistlerinin de yer alacağı konserde eserlerin senfonik düzenlemeleri aynı zamanda konserin de şefi olan Orhan Şallıel tarafından yapılacak.



GÜNEY KORE HEYECANI
Sanat yönetmenliğini Kemal Başar'ın yaptığı Tiyatro Keyfi, Güney Kore'de düzenlenecek Daejeon Uluslararası Tiyatro Festivali'nde yer alacak ilk Türk tiyatro olmanın heyecanını yaşıyor. 41 ülkeden 48 oyunun yer alacağı festivalde Tiyatro Keyfi prodüksiyonu olan iki oyun Güney Korelilerle buluşacak. 'Amy Winehouse' 20-21 Eylül'de, 'Tut Elimden Rovni' ise 23-24 Eylül'de Dream Arts Hall'da sahnelenecek. Festivalde ayrıca Kemal Başar da uluslararası tiyatrocularla bir araya gelerek 'Neden Minimalizm?' başlıklı sunum yapacak. Başar ve ekibini yaşattıkları gururdan dolayı tebrik ediyor, şimdiden başarılar diliyorum.



YUNUS EMRE
ESERLERİNİ SESLENDİRDİLER
Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre ve eserleri, sanatçılara ilham olmaya devam ediyor. Bu kez Yunus Emre'nin eserleri kadın sanatçıların sesinden sanatseverlerle buluştu. Ülkemizin en güçlü kadın halk müziği sanatçıları arasında yer alan Aysel Yakupoğlu, Emel Taşçıoğlu, Feryal Öney, Gülay Sezer, Gülşen Kutlu, Nilgül ve Umut Akyürek 'İşitin Ey Yarenler' albümünde Yunus Emre'nin eserlerini seslendirdi. Müzik yönetmenliğini Müslüm Eke'nin yaptığı albümde Yunus Emre'nin yazdığı, müziği Mazhar Alanson'a ait 'Adımız Miskindir Bizim' adlı eser de öne çıkıyor. Albümün lansmanı da geçtiğimiz akşam Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde düzenlenen 'Yunus Emre Onur Ödülleri' töreninde yapıldı.



MERCURY'NİN EŞYALARINA BÜYÜK İLGİ
Dünyaca ünlü rock grubu Queen'in solisti Freddie Mercury'nin bin 500'e yakın değerli eşyasının bulunduğu özel koleksiyonu Londra'daki Sotheby's Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmayla satıldı. Mercury'nin 1975'te satın aldığı ve 'Killer Queen, 'Bohemian Rhapsody' gibi şarkılarını bestelediği piyano, açık artırmada 2,2 milyon dolara alıcı buldu. Açık artırmada yer alan 'Bohemian Rhapsody'nin el yazması taslağı da yaklaşık 1,7 milyon dolara satıldı. Koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiği müzayededen beklentinin iki katı, yani yaklaşık 15 milyon dolarlık gelir elde edildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA