Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

100. yılı büyük coşkuyla kutladılar

Sabancı Topluluğu, Cumhuriyet'in 100. yılını, Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın (TUGFO) İstanbul'da verdiği Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri ile kutladı. Sabancı Vakfı'nın kuruluşundan itibaren ana destekçisi olduğu TUGFO, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) konser verdi. Yaşları 16-22 arasında değişen 73 genç sanatçının seslendirdiği eserler, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı başta olmak üzere izleyenler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.



Konser hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla söylenen 'Gençlik Marşı' ile son buldu. Güler Sabancı, konuyla ilgili yayınladığı mesajında, üç yıldır devam ettirdikleri Sabancı Cumhuriyet Seferberliği'nin bu yılki ilk etkinliğini gençlerle başlatmaktan büyük gurur duyduklarının altını çizerken TUGFO'dan övgüyle bahsetti. Yakın zaman önce çıktıkları İtalya turnesini başarıyla tamamlayan TUGFO, Avrupa'nın önemli salonlarında ve festivallerinde ortaya koydukları performanslarıyla ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.



DT GENEL MÜDÜRÜ KARADAĞLI TEFTİŞTE

Oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olduğu açıklandıktan sonra belli bir kesim tarafından eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Eleştirilere kulak asmayan Karadağlı, tam anlamıyla kendisini görevine adadı. İlk olarak deprem felaketinde zarar gören illerimizden biri olan Adana'yı ziyaret ederek Devlet Tiyatrosu binasının durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karadağlı, Adana Devlet Tiyatrosu'na yeni bir sahne daha kazandırmak için süreci başlattı.
Adana'dan sonra gittiği Gaziantep'te, Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesini gezen Karadağlı, "Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nun artık kendine ait bir kadrosu ve repertuvarı olacak. Böylece Gaziantep halkı neredeyse haftanın her günü oyun seyretme imkânı bulacak. Gaziantep'i kısa sürede yerleşik bölge statüsüne taşıyacağız" diyerek Anteplilere müjdeyi verdi. Yakın zaman önce İstanbul Devlet Tiyatrosu yöneticileriyle bir araya gelen Karadağlı, AKM'ye de ayrı bir zaman ayırdı.
Büyük bir sorumluluğun altına giren Karadağlı'nın görevini layığıyla yapacağına inancım tam. Onun başarısız olması için kulis yapanların ise daha çok bekleyeceğini düşünüyorum. Yolu açık olsun.



ASPENDOS
'TA TOSCA OPERASI SAHNELENDİ
Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin 30. yılına özel olarak oluşturulan ve Cumhuriyetimizin 100. yılının anlam ve önemine de vurgu yapılan festival programında, Atamızın en sevdiği opera olan 'TOSCA' operası önceki akşam Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelendi.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün sahnelere taşıdığı büyük prodüksiyonlarından 3 perdelik TOSCA operası, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi. Ünlü Bolşoy Tiyatrosu Baş Solistlerinden Dinara Aliyeva ve Elchin Azizov ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni, dünyaca ünlü tenorumuz Murat Karahan'ın başrollerde yer aldığı opera büyük beğeni kazandı.



33. YILA 33 KONSER
Avrupa'nın en prestijli caz festivalleri arasında gösterilen Akbank Caz Festivali, bu yıl 23 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında 33. kez şehrin kapılarını caza açıyor. 33. yılında 33 konsere ev sahipliği yapacak olan festival, yerli ve yabancı 150'ye yakın sanatçının birbirinden özel performanslarını müzikseverlerle buluşturacak.
Ünlü müzisyen Al Di Meola, beş Grammy Ödülü kazanmasının yanı sıra Spike Lee filmleri için yaptığı kompozisyonlarıyla iki kez Oscar Ödülü'ne aday gösterilen Terence Blanchard, cazın geleceğini şekillendiren besteci ve icracılardan biri olarak tanımlanan alto saksafoncu Lakecia Benjamin gibi isimlerin sahne alacağı festival 23 ayrı mekanda söyleşi ve atölyelerle zengin bir program sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA