Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kebap kokulu festivale büyük ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri yoluna hızla devam ediyor. Bu yılki festivalin dördüncü ayağı olan Gaziantep'teki GastroAntep Kültür Yolu Festivali'ne katıldım. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un basın toplantısının ardından Zeugma Müzesi'ni ve Kendirli Kilisesi'nde sergilenen Refik Anadol'un 'Rönesans Rüyaları' adlı dijital çalışmasını inceleme imkânı buldum. Festivallerin düzenlendiği şehre büyük bir katma değer kattığı bir gerçek. Komşu illerden etkinliklere katılmak için gelenlerle beraber şehrin her yanında tam bir festival havası yaşanıyor.



Gaziantep zengin mutfağıyla önemli bir gastronomi şehir olduğu için Michelin yıldızlı şefler şovlarıyla ve lezzetleriyle katılımcıları büyülemeye devam ediyor, kentten sürekli kebap kokuları ve mangal dumanları yükseliyordu. Halkın konserlere, tiyatro gösterilerine, çocuk etkinliklerine ve özellikle birbirinden ünlü şeflerin atölyelerine ilgisi görülmeye değerdi. Geçen yıl 2.5 milyon kişinin katıldığı festivale katılım bu yıl daha fazla olacağa benziyor. Öte yandan yoğun gündemi arasında ayaküstü konuşma imkânı bulduğum Bakan Ersoy'a Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi'ne Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atamaları sordum. Ersoy, "Atamaların liyakata göre yapıldığının bir göstergesi" diyerek Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün başarılı olacaklarına inandığını belirtti.

LİSELİLER EĞLENDİ
St. Georg Avusturya Lisesi Mezunları tarafından kurulan Avusturya Liseliler Vakfı'nın düzenlediği müzik ve sanat festivali, bu yıl dördüncü kez Yeniköy'deki Avusturya Başkonsolosluğu'nda gerçekleşti.



Festivalde bu yıl; Karin Bachner Band, Selen Beytekin Project, Sabih Cangil, Golden Horn Brass, Emir Ersoy & Nükhet Duru Project sahne aldı.
Festivalin geliri önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Avusturya Lisesi'nden mezun, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin yurt dışı eğitimlerine katkı sağlayacak.

ALIŞIK'IN GURUR KAYNAĞI
Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasına yeni yetenekler kazandıran Çolpan İlhan & Sadri Alışık Konservatuvarı, yüzde yüz bursla öğrenci alma geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Buradan eğitim alıp mezun olan isimler arasında Seray Kaya, Rabia Soytürk gibi popüler pek çok isim var.



15 yıl yıldır sektöre yeni isimler kazandırdıklarını söyleyen Alışık, "Bu mesleğe gönül vermiş yetenekli gençleri yetiştirmek, mesleklerini icra edecekleri fırsatları yaratmak bizim için mutluluk ve gurur kaynağı..." diyor. Yeni yeteneklerin kim olacağı bu hafta yapılacak sınavla açıklanacak. Öte yandan Alışık'ın Özge Özder ve Ece Dizdar'la birlikte başrolü paylaştıkları 1923 Müzikali de cumartesi günü yeni sezonu açıyor.

OSCARLI BALİNA TİYATRODA
Geçtiğimiz Akademi Ödülleri'nde aldığı 3 adaylığın yanında, başrol oyuncusu Brendan Fraser'a En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran 'Balina' tiyatro sahnesine taşınıyor.



İbrahim Çiçek'in yönetmenliğinde, Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen'in rol alacağı oyun, 20 Ekim'de Zincirlikuyu'daki performans sanatları merkezinde perde açacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA