Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Kayınvalide ile aynı evde olmak

Kocamın annesi, eşi ölünce bizimle yaşamaya başladı ama oğluna düşkün. Gece odamıza girip eşimin üstünü örtmeye çalışıyor. Ne yapmalıyım? M.K./Çorum

Kimsesiz kalan büyüklerin, çocuklarının yanında kalması sık görülen bir durum. Kaliteli bakım evleri olmasına rağmen, bu durum terk edilmişlik gibi göründüğü için yaşlı anne ve babalar buraları tercih etmiyor. Bunun yerine çocuklarıyla birlikte olmak istiyorlar.

ÇAT KAPI GİRMEMELİ!
Eşinizin annesi, ölen kocasının yarattığı boşluğu oğlu ile doldurmak isteyebilir ve tüm ilgisini ona yöneltebilir. Ancak burada evlilikteki bazı sınırların ihlal edilmemesi gerekir. Evliliğin önemli unsurlarından biri cinselliktir ve cinsellik mahremiyet olmadan mutluluk vermez. Bu nedenle çat kapı yatak odasına girilen bir çiftin sağlıklı bir cinsel hayatı olamaz. Burada kayınvalidenizi uyarmak eşinize düşüyor. Eşiniz, annesini kırmadan, onun anlayabileceği bir dilde; yatak odasının yalnızca size ait olduğunu, oraya izniniz olmadan girmemesi gerektiğini söyleyebilir.

Sigara seks hayatımızı bitirecek

Eşimi uyarmama rağmen evin içinde sürekli sigara içiyor. Hem ev, hem de kendisi sigara kokuyor. Böyle devam ederse odamızı ayıracağım. H.L./Sinop

Sigara, kalp ve damar sağlığını olumsuz etkilemesiyle birlikte cinsel hayatı da bozuyor. Günümüzde sigarayı gerçekten bırakmak isteyenler için çok etkili yöntemler var. Belki de eşiniz kendisinin hissetmediği kokunun ne kadar rahatsız edici olduğunu bilmiyordur. Uygun bir ortamda, eşinizi suçlamadan ve aşağılamadan düşüncelerinizi paylaşmalı, isteklerinizi açık ve net bir şekilde dile getirmelisiniz. Cinsellikte koku önemli bir uyarandır. Eşiniz en azından yatmadan önce duş alıp dişlerini fırçalayarak ve parfüm sıkarak kokuyu azaltabilir.

Nişanlım çok cimri

Nişanlımla evlenme hazırlığı yapıyoruz. Onu tanıdıkça ne kadar cimri olduğunu gördüm. Evlenmekten vazgeçmek üzereyim. Ne yapmalıyım? F.T./Kayseri

Kadınlara bir erkekte en fazla rahatsız oldukları şeyler sorulduğunda, ilk sırada cimri olmaları geliyor. Cimrilik, maddi açıdan yeterli olup olmamakla ilgili bir durum değildir. Son derece varlıklı cimriler olabildiği gibi, sınırlı kaynaklarını cömertçe kullananlar da vardır. Nişanlınız kısıtlı gelirini idareli kullanmaya çalışan biri mi, yoksa cimriliği davranış bozukluğu düzeyinde mi? Bu sorunun yanıtı önemli. Ayrıca asıl önemli olan, onu böyle kabul edip edemeyeceğinizdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA