Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Kiracıya hava parası!

Ev sahipleri kiracılarını çıkarabilmek için artık 'hava parası' teklif etmeye başladı. Yanlış okumadınız, bu zaten son günlerde konuşulan bir durumdu ancak insanın gerçekten inanası gelmiyor. Son olarak Göztepe Spor Kulübü eski Başkanı Fırat Yiğit'in başına gelen olayı duyduğumda yok artık dedim! Yiğit, Bebek'in en gözde noktasında bulunan denize sıfır apartmanın 2. katında bulunan 7 milyon dolar değerindeki dairesindeki kiracıya çıkması için rüşvet teklif etmiş...



Kiracı tekstilci Murat Sönmez an itibariyle kira değeri 400 bin lira olan dairede 60 bin lira kiraya oturunca, ev sahibi Fırat Yiğit daireden çıkması için Sönmez'e 2 milyon lira teklifinde bulunmuş. Emlak piyasasında yaşanan hadiselerden önümüzdeki günlerde daha neler duyup göreceğiz merak ediyorum doğrusu...

***

ENGELLERE KARŞI KAHRAMAN

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın 'Buğday Tanesi' filmi, Türkiye'nin ardından tüm dünyada ses getirmeye başladı. Onlarca ülkeden uluslararası film festivallerine davet alan Bayram, "Ülkemizde 10 milyon engelli var, aileleriyle birlikte 40 milyon kişi etkileniyor. Bu yılın başında yaşadığımız depremlerden sonra 1 milyon engelli daha eklendi. Hayat hikâyem ve mücadelem engellilere umut oluyor, hayal kurduruyor" diyerek Buğday Tanesi'ne gösterilen teveccühten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
Serkan Bayram henüz 1 yaşındayken annesi tarlaya gidiyor ve kendisi çalışırken bebeği gölgede olsun diye beşiği bir ağacın altına koyuyor. Bir anda tarla yanmaya başlıyor, beşik tutuşuyor ve bebek Serkan'ı alevler alıyor. 40 gün devlet hastanesinde yoğun bakımda kalıyor. Herkes öldü ölecek diye beklerken o engelli olarak hayata tutunuyor. Filmi izlediğinizde yaşayacağınız duygu seli Serkan Bayram'ın gerçek bir mücadelenin kahramanı olarak hayata devam etmesinin şifrelerini ortaya koyuyor.



İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazanıyor, başarıyla bitiriyor, Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisansa başlıyor. Hakim olmak için mülakata katılıyor ancak engelli olduğu için eleniyor. Serkan Bayram yılmıyor, bürosunu açıp avukatlık yapmaya başlıyor, 2000 yılında da siyasete giriyor ve 41 yaşında vekil oluyor.
Bayram, "Sorumluluğum büyüktü ve hep 'düştüğün yerden kalkacaksın' mottosu ile yürüdüm. Hayat mücadelem hep sürdü. Önce Erzincan, sonra da İstanbul milletvekilliği yaptım. Mecliste tarihi bir konuşma yaptım; 'Engellilerin partisi olmaz, partiler üstü bir durumdur bu, engelliler bakanlığı olsun' dedim. Çok ses getirdi. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde engelliler sessiz devrim gerçekleştirdi. 24 Kasım 2021'de engelli kardeşlerimizin hakim olmasını engelleyen madde kanundan kalktı. Benim gençken yaşadığım hayal kırıklığını artık başkaları yaşamayacaktı" diyor.
Evet ne iyi ki artık Türkiye'de engelliler de hakim olabiliyor. Serkan Bayram'ın kaleme aldığı 'Buğday Tanesi' kitabı birçok dile uyarlandıktan sonra 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde beyazperdeye aktarıldı ve yaşarken filmi çekilen ilk siyasetçi oldu avukat Bayram...
Bayram "Engelli kardeşlerimiz arayıp 'Bana rol model oldunuz' diyor. Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Elde edilen gelirle İstanbul'da bir Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacağız. Anaokulu ve huzurevleri ne kadar elzem olduysa engelli yaşam merkezleri de elzem olmuştur" diyor ve en yakın zamanda Engelliler Bakanlığı'nın kurulması gerekliliğine de vurguda bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA