Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Koli bantlı kıyafet anlamlı mesajı solladı

Büyük moda haftalarında defileler kadar en az defileyi izlemeye gelen ünlü konuklar da önemli bir gündem konusudur. Balenciaga bu konuda zirvenin sahibi oldu. Defilede vurgulanan ana konu Ukrayna'da gerçekleşen savaştı. Gürcistanlı Kreatif Direktör Demna Gvasalia markanın sosyal medya hesabında da önceliğin bu olduğunu vurgulayan bir yazı paylaştı.



Yazıda; Ukrayna'daki savaşın ona 1993'te kendi ülkesinde yaşanan savaştan kaynaklı geçmiş travmalarını hatırlattığını, bu defile üzerinde çalışmanın da bu sebepten onu çok zorladığını belirtmiş. Gvasalia, koleksiyonu bir kar fırtınası temasında sundu ve son iki tasarımı Ukrayna'nın renklerini taşıdı. Ama maalesef Kim Kardashian'ın giydiği tüm vücudunu saran koli bantlı kıyafet, defilenin anlamına da hassas içeriğine de gölge düşürecek kadar absürttü.



Attığı her adımda çıkan sesler, otururken zorlanması, robot gibi yürüyüşü, insanın aklına acaba tuvalete nasıl gidiyor gibi acayip soruları getirmesiyle Kim, yine arzu ettiği tüm ilgiyi üstüne çekmeyi başardı. Benim de içinde bulunduğum bir kesim moda daha nereye gidecek diye kara kara düşünmeye devam ediyor.

İLK GİYEN ALEYNA TİLKİ OLDU
Davetlilerin daha çok dikkat çektiği bir diğer defile de Miu Miu'nunkiydi. Defile, markanın sezonun en trend parçası olan düşük belli mini eteklerini giyen kolejli kızların istilasına uğramış gibiydi.



Özellikle Caroline Daur favorimdi. Defilenin hemen ardından bizden bu kombini giyen ilk isim Aleyna Tilki oldu. Yaşı gereği en uygun isimdi fakat ilk yaptığı amatör paylaşımı görünce keşke giymeseydi dedim. Ardından profesyonel çekilen kareler gelince içime su serpildi. Oldukça hoş görünüyor, beğendim.

PEMBE RENK ZİRVE YAPACAK
Valentino, Pink PP ismini verdiği Sonbahar 2022 koleksiyonunun defilesini Paris Moda Haftası kapsamında gerçekleştirdi. Koleksiyon sadece pembe ve siyah renkten oluşuyor.



Kreatif Direktör Pierpaolo Piccioli, bu koleksiyona özel hazırlanmış fuşya renginin aşkı, toplumu, enerjiyi ve özgürlüğü temsil ettiğini söylemiş. Defileyi izlemeye giden ünlüler arasında markanın yüzü olan Zendaya nefes kesici görünüyordu.



Pembe takımıyla harika görünmesinin yanı sıra baskın göz makyajı da kıyafetiyle müthiş bir uyum içindeydi. Hadise defileye gitmese de Valentino kıyafetlerle yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti. İddialı renk ve dokudaki kıyafeti güzel taşımış ama eşleştirdiği ayakkabının rengini sevemedim.

ŞIKLIK YARIŞINDA KAZANAN HAZAL KAYA OLDU
Farah Zeynep Abdullah'ın Bergen filmi ve Hazal Kaya'nın Pera Palas'ta Gece Yarısı adlı dijital dizisinin galaları aynı güne denk gelince sosyal medyada büyük bir şıklık yarışı başladı. Hiç şüphesiz Farah Zeynep Abdullah bize şimdiden 2022'nin en unutulmaz kırmızı halı rüküşlüğünü sunmuş oldu. Açıkçası neresinden tutsam elimde kalıyor. Kıyafetindeki kırışıklığına mı laf bulsam, filmde canlandırdığı karakterle alakasızlığına mı, yoksa uzaylıların elinden çıkmış gibi görünen afro saçına mı bilemedim.



Rüküşler üzerine bir yarışma olsa birinciliği kimseye kaptırmaz. Hazal Kaya'ya gelirsek giydikleriyle uzun süredir büyük bir beğeni alamıyordu. Çareyi, en beğenilen elbisenin yani gelinliğinin benzerini seçmekte bulmuş. Kabul etmem gerekir ki her ne kadar garantiye kaçmak gibi görünse de zekice dişünülmüş bir hamle. Saçı ve makyajı da hoş.

SUNİ KÜRKLER MODA
Kreatif Direktör Anthony Vaccarello'nun YSL'nin arşivlerinden referans alarak, markanın gelmiş geçmiş en ikonik kalıplarını modernize ederek ortaya çıkardığı koleksiyon büyük beğeni topladı. Geçmiş ve gelecek arasında kurulan bu köprü tasarımları zamansızlaştırmış. Koleksiyondaki en önemli vurgu, gerçek kürk yerine kürke benzer parçalar kullanılabileceğini de bizlere göstermesi oldu.



Bu kalitedeki suni kürkler moda endüstrisinde büyük bir devrime ön ayak olacaktır. O kadar iyi işçilikle çalışılmış ki kürkleri gerçeğinden ayırmak çok zor. Yazın bitmesiyle suni kürkleri sıkça göreceğimize eminim. Zira defileden hemen sonra Hailey Bieber'ın kürklerden birini giymesi, tasarımları şimdiden alınacaklar listesine soktu bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA