Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hıncal Abi'nin itirazı

Dün Markus Merk'in "Almanya'da Bayern Münih ne ise, Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray odur. Birisini çıkarırsanız, bir şey eksik olacaktır. Süper Lig kalite, değer ve izleyici kaybeder... Türkiye'de insanlar yüzde 35 Galatasaray, yüzde 35 Fenerbahçe ve yüzde 15 Beşiktaş'la ilgilenir... Bu yüzden Fenerbahçe küme düşürülemez..." açıklamasını 'Merk'i de Türk yaptık' başlığıyla eleştirmiştim.

SÜPER LİG'İ KİM İZLER?
Hıncal Abi aradı, "Merk'in Türk olmasına gerek yok, biraz futboldan anlayan herkes bunu söyler. İspanya'da Real Madrid, Barcelona neyse, bizde de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş o... Barcelona ve Real Madrid'in küme düştüğü bir La Liga'yı sen evde izler misin? Merk üç büyüklerden birinin küme düşmesinin yol açacağı krizden bahsediyor" dedi ve çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekti:
"İtalya Futbol Federasyonu Başkanı, Juventus'un küme düşmesinin İtalyan futbolunu bitirdiğini açıkladı ama bizden kimse bu açıklamayı dikkate almadı. Adam 'Juventus küme düşene kadar İtalya futbolu zirvedeydi ama şimdi İngiltere ve İspanya'nın gerisinde' diyor. Bizim lig hangi sırada? Bir de Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ın küme düştüğünü varsay, Süper Lig'i kim izler?"

FAZLA DUYGUSAL BULDUM
Yok, Hıncal Abi "Fenerbahçe küme düşürülmesin" demiyor! Küme düşmesinin yol açacağı zarardan bahsediyor. Merk'in de bu mantıkla o açıklamayı yaptığını belirtiyor.
Ben de Hıncal Abi ile aynı fikirdeyim, lakin Merk'in açıklamasındaki "...Bu yüzden Fenerbahçe küme düşürülemez" lafına taktığım için o yazıyı yazdım... 'Düşürülemez' ifadesi, 'büyük takım olduğu için affedilir' gibi bir anlama geliyor.
Hıncal Abi, bu yorumu benim aldığım bölümden yola çıkarak yaptı. Ancak Merk açıklamasında Lig TV'nin düşeceği zor durumdan da bahsediyordu. Ben o yazıyı fazla duygusal buldum.
Belki de Merk'in 11 Freunde dergisine yaptığı açıklama Türkçe'ye çevrilirken hata yapıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA