Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

6 ayda Çanakkale filmi mi çekilir?

Fida Film'e bakılırsa bu mümkün! FİDA Film; Murat Akdilek ve Serkan Balbal ortak yapımcılığında çekecekleri 'Çanakkale 1915'i, 18 Ekim 2012'de vizyona sokacağını açıkladı.
Bu altı aya senaryo, çekimler, montaj, laboratuvar işlemleri, tanıtım etkinlikleri vs. her şey dahil!
Çekimler Mayıs'ta başlıyor ama daha oyuncu kadrosu bile belli değil, tek bir isim açıklanmadı; ortada sadece bir basın bülteni var.

YÖNETMEN DE ÇÖMEZ
O bültende de mesela, savaş sahneleri için 500 kişilik yardımcı oyuncu kadrosunun, askeri eğitim alacağı yazıyor! Ne zaman alacaklar bu eğitimi? Bir ay kaldı! Hadi aldılar diyelim, 'Nusrat Mayın Gemisi'nin bire bir aynısı nerede? Ne zaman suya indirilecek?
Aslında yapılır. Basarsın parayı, yaptırırsın her şeyi bir şekilde ama kalitesi nasıl olur, onu bilmem.
Peki, parayı bastırıp filmi çektirdiğin yönetmen kim? Yeşim Sezgin.
Kim bu arkadaş diye internete girerseniz sadece 'Süpürrr' filmiyle karşılaşırsınız! Kariyeri boyunca tek bir film çeken ve onda da başarısız olan bir çömeze, böylesine zorlu bir filmi neden çektiriyorlar acaba?
Yanlış anlaşılmasın Sezgin ile bir alıp veremediğim yok, inşallah beni yanıltır. Beni yanıltma olasılığı da var, sinemada her şey mümkün ama 'Çanakkale 1915' filminde bir gariplik var!

AMAÇ ÖNCE GİRMEK
FİDA Film genelde böylesini önemli büyük projeleri bir-iki yıl önceden duyururdu! 'Çanakkale 1915'i ne zaman açıkladılar?
Serdar Akar'ın, iki senedir hazırlıklarına devam ettiği Çanakkale filmini 18 Mart 2012'de vizyona sokacağını açıkladıktan hemen sonra!
Sanki FİDA Film'de "Kalite çok önemli değil; ne yapıp edip Akar'dan önce vizyona sokalım" gibi bir hava hissediyorum.
İnşallah yanılırım, inşallah her iki film de güzel olur ama mantığım bana 6 ayda, çömez bir yönetmenle, daha ortada oyuncu kadrosu bile yokken başarılı bir filmin çıkmasının zor olduğunu söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA