Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul'u bir günde yıkacak adam

"Dinamit ve patlayıcı kapsüller kullanarak İstanbul'daki binaları bir günde yıkarım. Kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul'daki yüzlerce binayı yıkmak için tek çare bombalar..."
Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği kurucusu Prof. Dr. Ali Kahriman'a ait bu açıklama.
Taraf'a konuşan Kahriman'ın gerekçesi ise, kentsel dönüşüm sırasında yüzlerce binanın dozerlerle yıkılmasının çok zahmetli bir iş olması ve zaman alması. Doğru söylüyor, binaları dinamitle havaya uçurmak en kestirme, en temiz iş.
Yalnız ortada büyük bir sorun var, Kahriman Bey Türkiye'de yaşadığını unutmuş!

BİNALARI HAVAYA UÇURMAK
Türkiye'de sağlam binalar en çok hangi iki nedenden dolayı göçüyor?
Birincisi deprem, ikincisi ise bitişik nizamda yeni yapılan bir binaya temel kazısının yapılması.
Doğru dürüst temel kazısı bile yapamadığımız için bir kepçeyle dağ gibi binalar Pizza Kulesi gibi eğiliyorlar.
Bir de binalar kağıttan kuleler misali bitişik nizamda boy verdikleri için havaya uçurma işlemi en çok ana haber bültenlerine yarar.
Ayrıca Türkiye'de kaç patlayıcı uzmanı var merak ediyorum... İhale yine gariban inşaat işçisine kalır. Nice inşaat işçisi dinamit lokumunu daha eline aldığında havaya uçar.
Yani 6 milyon binayı havaya uçurmak bizi aşar Kahriman Bey! Mümkünse yavaş yavaş, kazasız belasız ve en önemlisi de kimsenin kimseye hakkı geçmeden yıkalım!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA