Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çalık Holding'in Ramazan tavrı

Ülkemizde epeyce bir süredir zenginler kulübü, orucunu beş yıldızlı otellerde, dillere destan Ramazan sofralarında açmaya başlamıştı.
Evet, fakir fukaraya Ramazan çadırlarında yemek dağıtanlar da aynı zenginler.
Fakat kendi Ramazan sofralarını, müthiş israfın yaşandığı şatafatlı bir gösteriye dönüştürmeleri Ramazan ruhuyla çelişiyordu.
Çünkü orucun en önemli özelliği zengin ve fakir arasındaki farkın bir nebze de olsa ortadan kalkmasına, zenginin bazen karnını bile doyuramayan yoksulun durumunu anlamasına yardımcı olmasıdır...
Beş yıldızlı otellerdeki bu dillere destan Ramazan sofralarının yanlış olduğu yeni yeni fark edildi.
İşte bu noktada Çalık Holding her yıl yapılan geleneksel iftar programını iptal ederek tüm Türkiye'ye örnek olacak anlamlı bir karar aldı.
Somali'den Pakistan'a, yardıma muhtaç 10 binlerce insana yardım eli uzatan Çalık Holding'in başlattığı 'İftarımızı Van'da Açıyoruz' kampanyası çerçevesinde Erciş'te kurulanan iftar çadırında depremzedeler 30 Temmuz'a kadar oruçlarını açacak.

ÖRNEK OLACAKTIR
Sabah ve atv de iftar programlarını iptal ederek bu kampanya destek veriyor. Erciş'teki çadırdan özel yayınlar yapılacak.
Çalık Holding ve Turkuvaz Medya'nın üst yöneticileri ve yazarları da 28 Temmuz'da Erciş'teki çadırda oruçlarını açacaklar.
Kampanyanın mesajı açık: Aynı tastan çorba içmek, Ramazan coşkusunu, acıyı, sevinci vs. her şeyi yerinde paylaşmak...
Bu anlamlı kampanyayı başka holding ve kurumların da takip edeceğine inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA