Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fatih Terim'den politikacı olur mu?

Dün Fatih Terim'in, Gaziantep'teki terör saldırısından sonra yaptığı açıklamayla, terörü olağan karşılamaya ve toplumsal kanıksama hastalığına karşı sürpriz bir kamuoyu oluşturduğunu yazmıştım.
Farkında mısınız? Terim'in isyanı dalga dalga yayılıyor! Birçok sanatçı, spor adamı ve yazardan Terim'in açıklamasına destek geldi.
Sanatçıların konserlerini iptal etmesi de önemli! Önceden kamuoyunda oluşan tepkiden sonra konserler iptal edilirdi!
Elbette son terör saldırısına karşı oluşan isyan duygusunu tamamen Terim'in çıkışına bağlayacak değilim. Ama şu da bir gerçek ki; Terim teröre karşı tamamen spontane gelişen isyanıyla siyasetçilerden bile rol çaldı!

GERİLİMDEN BESLENİYOR
Çünkü Terim sahiciydi, "Bıçak kemiğe dayandı" klişesine alternatif oldu.
Tabii bu sahicilikte Terim'in lider ruhu ve doğal karizmasının etkisi büyük! Terim bugün futbolu bırakıp siyasete atılsa kim yadırgar? Bazı parti başkanlarından daha karizmatik bir duruşu yok mu? Hitabet sanatı, motive etme gücü zaten dillere destan!
Ego desen onunki de üst sınırda! Birçok politikacı gibi o da gerilimden besleniyor! Kriz yönetimi ise olağanüstü (bkz. Juventus, Leeds United maçlarına).
Halkın içinden geliyor, Adanalı! Halkın dilinden anlıyor, herkesin anlayacağı dilden konuşuyor! Siyasi görüşü -tartışılır, beğenirsiniz beğenmezsiniz- ama şu günlerde toplumun geneliyle paralel ilerliyor!
Terim'in siyasetçi olması için geriye ne kaldı ki? Evet, ona futbolda daha çok ihtiyacımız var ama Terim'in bir gün siyasete atılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA