Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye'ye 'serbest kürsü' uyar mı?

Meclis; yurt içindeki imajını ve itibarını artırmak için Çankaya Kapısı'nın yanında bulunan Egemenlik Parkı'na, Hyde Park'takine benzer bir 'serbest kürsü' koymayı planlıyormuş. Böylece vatandaşlarımız bu kürsüden düşüncelerini ve şikayetlerini sansürsüz dile getirebileceklermiş!
Hyde Park'taki 140 yıldır canı isteyen herkesin özgürce konuştuğu 'Speakers' Corner'ı Türkiye'de hayata geçirmenin hayali bile güzel fakat bir de gerçekler var!
İngiltere'deki basın ve düşünce özgürlüğünün boyutları bize göre o kadar geniş ki, Hyde Park'taki 'Speakers' Corner'da konuşanları kimse takmıyor! Daha çok sembolik bir yer orası.

FİŞLENME KORKUSU
Bizde ise genelde parklarda heykeller yıkılır ya da sevgililer öpüştü diye dayak yer! Basında ya da sosyal medyada çıkan en küçük aykırı düşünce hemen görüldüğü yerde linç edilir! Hele afiş, pankart astın mı ayvayı yediğinin resmidir!
Her şey iyiye gitse, yeni Anayasa ile birlikte ifade özgürlüğünde olumlu adımlar atılsa bile halk 'serbest kürsü'ye şüpheyle yaklaşır. Çünkü demokrasiden yoksun, sansürle, baskıyla geçen yılların getirdiği bir reflekstir şüpheci yaklaşmak, korkmak!
Ee onca darbe, işkence, sansür, fişleme, kaset ve dinleme skandalından sonra halk şüphe etmesin de ne yapsın?
"Kesin bu kürsünün içinde kamera, ses kayıt cihazı var. Konuşanları fişlemek için yapıldı burası" denir. Bizim 'serbest kürsü' olur yağdanlık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA