Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Böğüren boğanın dramı

TBMM Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı; Kadıköy'deki ünlü boğa heykelinin sahibinin Milli Saraylar olduğunu ileri sürerek, heykelin iadesini talep etmiş. Beylerbeyi Sarayı'ndaki 'Böğüren boğa' heykelinin yanına koyacaklarmış Kadıköylüler'in boğasını.
Vallahi birçok insan gibi ben de; Kadıköy'deki boğanın eşinin Beylerbeyi Sarayı'nda olduğunu, çıkan son haberlerle öğrendim.
Aslında bu durum bile Kadıköy'deki boğanın yerinde durması için yeterli bir gerekçe.
Boğayı kimsenin yolunun düşmediği Beylerbeyi Sarayı'na koysan ne olur? Heykeller, sembolleştikleri yerde yaşarlar. O boğa giderse, insanlar adres tarif ederken bile şaşırırlar! Bakın bu fotoğraf, Beylerbeyi Sarayı'ndaki 'Böğüren boğa'ya ait. Pislik içinde duruyor... Milli Saraylar önce o boğaya sahip çıksın, temizlesin!
Boğa heykelinin Beylerbeyi Sarayı'na taşınmasını, İstanbul'a ait simgelerin ortadan kaldırılma isteğine bağlayanlar da var.
Vallahi böyle bir niyet varsa, o da saçma! O boğa heykelinin siyasi, ideolojik bir kimliği de yok. O sadece bir boğa. Asıl gerekçe ne, çok merak ediyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA