Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cep telefonunu kapat, daha ucuza yemek ye

Çoğunuzun başına gelmiştir; bir ya da birkaç arkadaşınızla bir restorana gittiğinizde, mutlaka birisi cep telefonunu çıkarıp kendi kendine takılır. Masada dönen sohbete de 'Öyle mi, hadi ya!' falan diye eşlik eder. Bazen beş kişilik bir masada, herkesin Twitter'a takılıp yemek yediği bile oluyor.
Artık sosyal medyada sosyal olalım derken; yemeğin aynı zamanda bir sosyalleşme aracı olduğu unutuluyor. Ayrıca ne yediğinizi de anlamıyorsunuz.
Muhabbet olmayınca, artık yemek masalarından erken kalkılıyor.
Avrupa'da bazı kafe ve barlarda, wifi bağlantısı özellikle kapatılıyor. Mönü tabelalarına 'Wi-fi'ımız yok, kendi aranızda konuşun' diye yazıp mesajın kralını veren mekan sahipleri bile var.
Associated Press, Kudüs'ün ünlü restoranı Abu Ghosh'ta, yemek sırasında telefonlarını kapatanlara yüzde 50 indirim yapıldığı haberini verdi.
Restoran sahibi Jawdat Ibrahim, akıllı telefonların yemekleri katlettiğinden bahsediyordu. Yüzde 50, büyük bir indirim ama uzun vadede kazanan restoran sahibi olacakmış ve müşteri sayısı her geçen gün artıyormuş. Bizde de wi-fi bağlantısını kesen ve cep telefonunu kapatana indirim yapan mekanlar çıkar mı acaba? Böyle radikal bir değişikliğe ilk imza atan kazanır bence.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA