Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kenan ışık ne öğretti?

Spor salonunda beyin kanaması geçiren Kenan Abi'nin (Işık) kısmen bilinci yerine gelmiş. İnşallah sağlığına kavuşup aramıza dönecek; dualarımız onunla. Kenan Abi ile ilgili haberlerde ben en çok yaşının 67 olmasına şaşırdım. Yaşını hiç göstermiyormuş. Bazen gazetede karşılaşıyorduk, çok fit bir insandı. Genç gösteriyordu, sesi, duruşu vs. tam bir yürüyen karizmaydı. Bu fit duruşunu sağlıklı yaşama ve spora borçlu olsa gerek.

SPOR YAPARKEN...
Kenan Abi, spor yaptıktan sonra saunaya girmiş ve çıktıktan sonra da "Kendimi iyi hissetmiyorum" deyip yere yığılmış. Benim Hürriyet gazetesindeki ilk yazı işleri müdürüm rahmetli Orhan Olcay, sabahları tenis oynardı. Bir gün yine spor yaptıktan sonra işe geldi ve kalp krizi geçirerek aramızdan ayrıldı. Rahmetli Tuncel Kurtiz, sabah sporu yaptıktan sonra fenalaştı. Eski Futbol Federasyonu Başkanı rahmetli Hasan Doğan da ağır bir yemeğin üstüne hamamda ter attıktan sonra fenalaştı. Bunlar gibi daha birçok örnek var. Modern toplumda fit, zayıf gözükmek trend olmayı geçti, toplumsal baskıya dönüştü.
Asansörde, yolda karşılaştığınız insanlarla yaptığınız sohbetlere dikkat edin. İlk laf şu oluyor: "Naber, nasılsın? Oo, göbek yapmışsın, erit şu göbeği". Eskiden böyle miydi yahu? Elbette sağlıklı yaşayacağız, spor yapacağız ama özellikle illeri yaşlarda saunada kalma süresine, spora dikkat edeceğiz. Spor yaparken vücuda çok yüklenmemek gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA