Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye denince

Directupload adlı ünlü internet sitesi 'dünyadaki ülkelerin gözünden diğer ülkeler' diye özetleyebileceğimiz bir araştırma yayınlandı. Yani yolda birini durdurup 'Türkiye, 'Amerika vs... deyince aklınıza ilk ne gelir?' diye sorduğunuzda çıkan sonuçları yayınladılar. Örneğin; 'Türkiye' denince, İtalyanlar'ın aklına ilk dansözler geliyor. Almanlar'ın gözünden Türkiye 'iş gücü kaynağı'. Ee, gurbetçilerimiz az çalışmadı onlar için. Amerikanlar bizi 'Thanksgiving meal' (Şükran günü yemeği) olarak görüyorlar. O özel günde hindi (Turkey) yiyorlar ya… Yunanlılar tahmin edeceğiniz gibi 'Eastern Greece' (Doğu Yunan) görüyorlar. Ruslar için turistik ülkeyiz. İngilizler'in Türkiye ile ilgili ilk yorumu ise şu: 'Orada domuz eti yenmiyor'.
Gelelim biz Türkler'in gözünden diğer ülkelere… İrlanda 'Alkolikler', Almanya 'Döner Cumhuriyeti, Kuzey Türkiye', Bosna 'Orası hâlâ bizim', Rusya 'Seksi hatunlar', Avusturya 'Viyana Kuşatması', Macaristan 'Oraları hep bizimdi'.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA