Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Film setleri...

Los Angeles'ta düzenlenen Uluslararası Film Komisyonları Birliği Lokasyon Fuarı'na katılan Türkiye Film Komisyonu Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Aktan önemli açıklamalarda bulunmuş:
"Amerika'da her eyaletin bir film komisyonu var... Dünyanın çeşitli ülkelerinden film yapımcıları hizmet almak istediklerinde, ilk olarak bu komisyonları arıyor. Türkiye'de muhatap bulamamaları bir eksiklikti, biz de buradan yola çıkarak Türk Film Komisyonu'nu kurduk."
İyi ki kurmuşlar; Türkiye'de çekilen her film, ülke tanıtımı için bulunmaz bir fırsat. 'Argo' ve 'Skyfall'un yarattığı tanıtım etkisi müthişti.
Yabancıların ülkemizde film çekmeleri için son dönemde birçok kolaylık sağlanıyor ama devamı gelmeli. Hollywood'lu yapımcılar, ABD'de yüksek film çekme maliyetleri yüzünden yurt dışındaki setleri daha çok tercih etmeye başladılar.
Örneğin Bulgaristan, kurduğu devasa film platolarıyla büyük filmlerin çekim merkezi haline geldi. Türkiye, Bulgaristan'ı örnek almalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA