Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dünya Kupası notları: Japon temizliği vs.

İspanya'nın, Hollanda'dan beş gol yemesinin cezasını Brezilya çekecek gibime geliyor. 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nda da İspanya, grup maçlarında İsviçre'ye yenilmişti. Bu yenilgi onları ateşlemiş ve kupayı almışlardı. Benzer senaryo yine gerçekleşebilir. Grubu ikinci bitirirlerse Brezilya ile erken final oynayacaklar. İspanya'nın müthiş bir kadrosu var, tek yapmaları gereken takım olmayı hatırlamak. Brezilya 1950'de kendi evinde finalde Uruguay'a kaybetmişti, ülkece büyük travma yaşamışlar, intihar edenler bile olmuştu. İkinci turda elenmek daha büyük hüsran olur!
Fildişi Sahili-Japonya maçı sonrası, tribündeki Japon taraftarlar attıkları çöpleri topladılar. Hem de 2-1 kaybettikleri maçtan sonra. Elbette Japonlar'ı, beklenmedik bir yenilgi sonrası sahaya koltuk fırlatan, tribün yakan Türk taraftarlarla karşılaştırmak hata olur. İngilizler, Almanlar, İtalyanlar vs. onlar da tribün temizlemez. Dünyada hiçbir ırk Japonlar'a benzemiyor. Japonlar, erdemli insan olmayı abartıyor mu dersiniz?
Maradona ve Che Guevara sevgisinden olsa gerek, her Dünya Kupası'nda Arjantin'i tutarım ama yine hüsrana uğrayacağız galiba. Bosna maçında ortaya çıkan temel sorun; Arjantin'de her topun Messi'ye verilmesi. Tamam, Messi dünyanın en iyi iki oyuncusundan biri; lakin bir takımın oyun düzeni, B-C-D planı olmalı. Messi, Barcelona'daki gibi oynamaya çalışıyor ama bu takımda Iniesta, Xavi vs. yok. Messi, Maradona olmak istiyor ama liderlik başka bir şey; o ruh Messi'de yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA