Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hababam sınıfı: Akdilek'i kurtarmak!

'Recep İvedik 4'ün gişe hasılatından payına düşen 25 milyon TL'yi alamayan Şahan Gökbakar ile sinema sektöründeki birçok kişi tarafından mahkemeye verilen Fida Film ile Tiglon'un sahibi Murat Akdilek'in iflas erteleme talebi kabul görmüş.
Alacaklıların haciz işlemi yapamayacağı Akdilek, ticari faaliyetlerine devam edebilecek. Akdilek, 100 milyon TL'yi bulan borçlarını nasıl ödeyeceğine dair mahkemeye şu 'Revize İyileştirme Projesi'ni sunmuş: "Dört yılda yedi adet yeni 'Hababam Sınıfı' filmi çekeceğim.
Bu filmlerin her birini 2 milyon kişi izleyecek.
Bu filmlerin toplam maliyetleri 17 milyon 500 bin TL olacak. Geliri ise toplam 80 milyon 85 bin TL'yi bulurken, bu rakamın 63 milyon 350 bin TL'si kar olacak. Bu filmlerin haklarını televizyon kanallarına vereceğim. Böylelikle 65 yıl boyunca televizyon haklarından da 91 milyon TL kazanacağım."
Akdilek'in bir "Boğaziçi Köprüsü'nü de satacağım" demediği kalmış! Şaka bir yana, Türk sinema tarihinin en nadide sinema serisi 'Hababam Sınıfı'nın bu fantastik borç ödeme eylem planına alet edilmesine mi, yoksa Şahan'ın düştüğü duruma mı üzülsek karar veremedim.
Bu haberi okuduğumda sesli güldüm. Şahan da sinirden duvarları yumruklamıştır herhalde.
Elbette iflas etmek yerine Akdilek'in ticari faaliyetlerine devam ederek borç ödemesi kulağa daha mantıklı geliyor lakin Özen Film'in çektiği 2000 versiyonu 'Hababam Sınıfı' filmleri eskisinin tadını hiç vermemişti. Şahan'ın borcunu ödemek için ticari kaygılarla çekilecek 'Hababam Sınıfı' filmlerinin akıbeti ne olur acaba?

TARİHE GEÇER
Daha çekilmemiş filmler için kafadan '2 milyon kişi izler' demek ne kadar gerçekçi siz karar verin?
Bence Akdilek, 'Şahan'a 25 milyon TL nasıl borç taktım' diye bir film çevirmeli. Ya da film, fantastik borç ödeme planını konu alabilir. Hatta Şahan Gökbakar da başrolde oynamalı.
Sinema tarihine geçen bir ikili olurlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA