Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Asrın kumarı

Hollandalı kurt teknik direktör Louis Van Gaal, uzatmaya giden Kosta Rika-Hollanda maçının 120'nci dakikasında kaleci değiştirerek belki de futbol tarihinin en büyük kumarını oynadı.
Penaltı atışları için kaleci değiştiren başka bir teknik direktör var mı acaba? Dünya Kupası tarihinde yok galiba.

RUS RULETİ OYNADI
Olsa da fark etmez Van Gaal artık "Risk nedir?" sorusuna 'Risk budur' diye yazıp boş kağıt veren öğrenci örneğini de tarihe gömdü!
Van Gaal, beş kurşunla Rus ruleti oynadı aslında.
Turnuva boyunca takımını sırtlayan ve son maçta 120 dakika oynayan Jasper Cillessen'in yerine daha ısınma hareketleri bile yapmayan yedek kaleci Tim Krul'u oyuna soktu. Halbuki kimse çıkıp da 'Neden kaleci değiştirmedin?' diye Van Gaal'ı suçlamazdı ama o dahilikle salaklık arasındaki ince çizgide asrın kumarını oynadı.
Hollanda penaltılarda elenseydi, Van Gaal devreleri yakmış, ihtiyar bunak ilan edilip dalga geçilecekti.
Asıl ilginç olan Van Gaal'in kumar oynayıp kendini kanıtlamasına da gerek olmamasıydı, çünkü o zaten dahi teknik direktördü. Sonuçta penaltı atışlarında daha tecrübeli olan Tim Krul, iki penaltı kurtardı ve Van Gaal tarihe geçti.
Bundan sonra Van Gaal, bir futbolcuya maç boyunca yerde otur dese bile 'Ama nasıl olur, delirdin mi hoca' diyen çıkmaz 'Mutlaka bir bildiği vardır' denir.
Van Gaal, dünya döndükçe hatırlanacak, her Dünya Kupası arifesinde yaptığı kaleci değişikliği anlatılacak. Tarihe geçmek için dahi olmak da yetmez, Van Gaal gibi risk almak gerekir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA