Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Demet Akalın'ın haber başlıkları

Demet Akalın-Okan Kurt çifti neredeyse her gün bir habere konu oluyorlar. Ya bir vukuata ya da bir polemiğe imza atıyorlar. Arada eğlenceli hoş haberler de çıkmıyor değil.
Bu haberlerde benim dikkatimi çeken ise medyanın çarpıcı başlık bulma sevdası. Bazen o kadar abartıyorlar ki, yanlış algı yaratıyorlar.
Örneğin Demlet Akalın, "Hira'yı evde okutmayı düşünüyorum. Evlat sahibi olunca insan hafif tırlatıyor.
Hep başına bir şey gelecek diye kötü kötü şeyler düşünüyorum. Banyoda, tuvalette kötü bir şey olacak sanıyorum.
Erkin Koray da kızını evde okutmuştu ya, ben de öyle yapacağım galiba" demiş.
Atılan başlık ise şöyle: 'Demet Akalın'dan Hira'ya Erkin Koray modeli' Yahu Koray'ın kızını okula göndermemesinin nedeni yere düşer, başına bir kaza gelir endişesi değildi ki...
Koray, resmi eğitime karşıydı; çocukların sisteme uyum sağlayacak bilgiler ezberletilip robot gibi yetiştirildiğini düşünüyordu. Pink Floyd gibi 'We Don't Need No Education' diyordu yani. Hadi Akalın, Koray'ın kızını gerçekte neden okula göndermediğini anlamamış, o başlığı atan gazeteci de Koray'ın geçmişini bilmiyor mu?

YAŞANANLAR SKANDAL
Gelelim ikinci yanlış başlık atılan habere: "Uçağı iki saatlik rötarın ardından Bodrum'a inen Demet Akalın sahne alacağı mekana geç kalacağını düşünerek panikledi. Yolcuları aprona taşıyan otobüsü beklemek yerine yürümek istedi. Görevliler buna izin vermeyince devreye eşi Okan Kurt girdi. Kurt'un 10 görevliyle yaşadığı sözlü tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü. Bir görevli kolundan yaralandı..."
Bu habere ne başlıklar atıldı dersiniz? 'Okan Kurt, İrlandalı turist gibi...' ve '10 kişiyle tek başına kavga etti!' İrlandalı turist, o kavgada haksızlığa uğrayan, mazlum olan taraftı.
Dolaptan suları yere düşürdü diye onlarca esnafın hücumuna uğradı. Okan Kurt ise suç işledi, havacılık kurallarını hiçe saydı, bir de üstüne kendisini uyaranlarla kavga etti. Yaşananlar bir skandal aslında.
Kuralları hiçe say, görevlilere saldır; sonra da medya seni İrlandalı turiste benzetip kahraman ilan etsin. Oh ne güzel iş! Okan Kurt bu başlıkların gazıyla daha çok vukuata imza atar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA