Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İETT otobüslerinde film gösterimi

İETT otobüslerinde film gösterimi uygulamasına başlanmış.
Sosyal medyadaki ilk tepki ise şöyle: "Sabah 130 A'da (otobüs) denk geldiğim olaydır. Bir grup Tuzlalı ve ben oturup 07.40'ta film izledik ama belediyenin bu uygulamasına halk, 'Sesini açın şunun' diye tepki verdi.
Twitter'dan bu durum için teşekkür etmemle, İETT'den bunun şikayet olarak algılanması da bir oldu."

KÜLTÜR DEVRİMİ
Yolcuların şoförden sesini açmasını istedikleri film ise Charlie Chaplin'in bir sessiz filmiymiş iyi mi! Yolcuların tepkisi fıkra gibi ama güzel bir uygulama, ben de İETT'yi kutlarım. Toplu taşımalarda Chaplin gibi insanlığa önemli mesajlar veren bir efsanenin filmlerini yayınlamak kültürel bir devrime yol açabilir.
Metrobüs duraklarındaki kalabalık hep eleştiri konusu olsa da İETT, aslında son dönemde övgüyü hak edecek birçok yeniliğe imza atıyor. Ülkemizin kültür, sanat ve siyaset hayatında iz bırakan önemli isimler adına vefa durakları tasarlanması, yolcuların kartlarını okuttuklarında doğum gününün sesli mesajla kutlanması vs. İETT'nin yolcularına hoş sürprizler yaşatması da güzel.
Elbette vefa duraklarında siyasi denge sağlanırsa daha da iyi olur!
Bu arada İET , güneş enerjisi kullanmaya da başlamış.
Bir otobüsün tavanına güneş panelleri konulmuş ve otobüste akü tasarrufu sağlanmış.
Bu çevreci uygulama şimdilik bir otobüste deneniyor, umarım sayı artar. İyi şeyler de oluyor toplu taşımacılıkta. Hep eleştirmek yerine arada bu güzellikleri de görmek lazım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA