Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu da avrupa ırkçılığı

Kıbrıs Türk'ü Neşet Ziya, 15 yıl önce Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne yerleşip oranın vatandaşlığına geçti ve burada bir çocuk sahibi oldu. Çocuğunun adını da Fatih Sultan Mehmet koydu. Ama doğum kağıdını almaya gittiğinde çocuğun adının değiştirilmesine yönelik baskılara maruz kaldı. Ziya'nın çocuğunun adından rahatsızlık duyan komşuları; sürekli polise şikayetlerde bulundu. Bu şikayetler sonunda sosyal hizmetler, polis eşliğinde gelip 5 yaşındaki Fatih'i babasının elinden aldı. Bunu yaparken de çocuğuna iyi bakamadığını iddia etti. Minik Fatih şimdi bir yurtta yaşıyor; sadece ayda bir kez, bir saatliğine ailesine gösteriliyor.
Vatan'dan Çağdaş Ulus, önemli bir habere imza atmış.
Sıradaki haberimiz Daily Mail'den: 'Londra'da kimliği belirlenemeyen ve bebeği ile seyahat eden genç bir adam, otobüste seyahat ederken, karşısında oturan yaşlı bir Türk'e sözlü saldırıda bulundu. Türk'e "Farklı bir dilde konuşuyorsun ve kimse seni anlamıyor.
İngilizce konuş. Ülkene geri dön" diye bağırıp uzun süre hakaret ettikten sonra yürütecini otobüsten dışarı attı.' İngiliz polisi, olayla ilgili bir kişiyi kamu düzenini ırkçı söylemle bozmak şüphesiyle gözaltına aldı. Haberin videosu da internete düştü. Görüntülerde saldırgan; yaşlı adamı ücretsiz haklar için ülkesine gelmekle suçluyor ve "Bu yüzden buradasın dostum, ücretsiz haklar ve yürüteç... Ama yürütecin otobüs durduğunda dışarıya uçacak" diyor.
Saldırgan ayrıca "O b.ku konuşuyorsan Türkiye'ye geri dön. Ama hayır, gidemezsin. Çünkü Türkiye'de her şey patlıyor" diye de bağırıyor; zavallı adamın ailesine, Türk ve Müslüman olmasına da hakaretler ediyor. 'Türkiye'de her şey patlıyor' lafı bu ırkçı saldırının Ankara'daki canlı bomba saldırısından sonra gerçekleştiğini gösteriyor.
Bu ırkçı saldırının en ironik tarafı, saldırganın siyahi bir İngiliz vatandaşı olması.
Rumlar'ın adı sırf Fatih Sultan Mehmet diye 5 yaşındaki çocuğu ailesinden koparması da, Londra'da sırf Türkçe konuşuyor diye bir adamın otobüste sözle linç edilmesi de ırkçılığın resmidir. Nedense bu iki haber bizde fazla önemsenmedi, Twitter'da fazla ses getirmedi.

DERS ÇIKARILMALI!
Türkiye'deki en küçük bir ırkçı saldırıyı abartıp Twitter'dan gece gündüz demeden yazan ve Türkiye'yi Nazi Almanya'sı gibi gösterenlerden 'tık' yok!
Çünkü onlar Avrupa'da, dünyada hiç ırkçılık yokmuş, bütün ırkçılık Türkiye'de yapılıyormuş gibi davranıyorlar. Oysa uzun süre yurt dışında kalmış insanlar Avrupa'da ırkçılığın ulaştığı boyutu çok iyi biliyor. Türkiye'yi Nazi Almanyası, Avrupa'yı ise Disneyland gibi gösterenler bu iki haberden ders çıkarmalı.
İngiltere'de, Kıbrıs Rum Kesimi'nde, Türkiye'de, Almanya'da her yerde ırkçılık var. Irkçılığın azı çoğu, vatanı milleti yoktur! Irkçılıkla savaşmanın en etkili yolu ortak tepki göstermektir. Tepki gösterirken ülke seçmek de gizli ırkçılıktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA