Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atatürk'ü Abdurrahim Albayrak'a benzettiler!

Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği 'Atatürk Geldi'nin galası, önceki gün İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Oyunda; Atatürk'ün, ölümünden 77 yıl sonra günümüz Türkiye'si ve değerleriyle yüzleşmesi anlatılıyor.
Atatürk'ü oynayan Barış Taşkın'a üç saat süren bir çalışma sonucu Atatürk makyajı yapılmış. Taşkın'ın makyajını yapan dünyaca ünlü makyöz Derya Ergün, "Atatürk benim için çok önemli bir lider" demiş. Ancak makyajdan sonra oyuncuyu Atatürk'e değil, Abdurrahim Albayrak'a benzetenler oldu. Bence de Albayrak'a benzemiş; istediğiniz kadar makyaj yapın o burunla Atatürk olmaz!

EN BAŞARILI BİLGİNER
Her resmi bayramda Atatürk piyesleri, oyunları sahneleniyor. Kimi Atatürk'e çay bardağında rakı içirecek kadar amatörce, kimi de Müjdat Gezen'inki gibi profesyonel bir iş oluyor ama sahnedeki Atatürk, Atatürk'e benzemiyor.
En son Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin 87'nci yıldönümü kutlamalarına, Atatürk'e benzeyen Gökhan Akyüz adlı vatandaş davet edilmişti. Akyüz de Atatürk'ün eski limandan karaya çıkışını canlandırırken "Erkekleri s...tir edin. Kadınları huzuruma getirin. Ben tek tek yerleştiririm" demişti. Bir temsili Atatürk'ün küfür etmediği kalmıştı; onu da başarmışlardı.
Büyük bütçeli filmlerde Atatürk'ü oynayanların da uzaktan yakından Atatürk'le bir alakaları yoktu. Örneğin Rutkay Aziz, 'Kurtuluş' filminde Atatürk'ü değil, ses tonu ve görüntüsüyle resmen kendini oynamıştı. Her sahnede Atatürk isimli bir Rutkay Aziz vardı sanki. 'Veda' filminde ise Atatürk rolünde Sinan Tuzcu çelimsiz duruyor, çok bağırıp çağırıyordu. Bunlar gibi daha birçok film örneği verebiliriz. Hem ruhen, hem de fiziksel olarak Atatürk'e benzemeyi bir Haluk Bilginer başarmıştı, o da reklam filminde.
Özetle; ne doğru dürüst Atatürk filmi çekebildik, ne yabancıların çekmesine izin verdik, ne de çektiğimiz filmlerde oyuncuları Atatürk'e benzetebildik. Atatürk'ü bir Galatasaray'ın eski yöneticisi, işadamı Abdurrahim Albayrak'a benzetmediğimiz kalmıştı, onu da sonunda başardık. Atatürk'ü kuru kuruya sevmek yetmiyor! Ne çektin be Atam bizden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA