Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Memurun neden yeşil pasaportu var?

Bir işadamının 'Bize niye yeşil pasaport verilmiyor?' tepkisinin yer aldığı video, Facebook'ta ışık hızıyla yayıldı. İsmi bilinmeyen işadamı şöyle diyor: "Değerli kardeşlerim size bir şey söyleyeceğim...
Benim kız kardeşim öğretmen, emekli oldu, yeşil pasaportu var; dünyayı geziyor. Ben işadamıyım, sanayiciyim, fabrikatörüm; bana vermiyorlar yeşil pasaport. Lan öğretmenin, nüfus memurunun ne işi var yeşil pasaportla! Bu nasıl anlayış, devlet memurunun yurtdışında ne işi var! İşi olan biziz, biz işadamıyız, bize yok.
Böyle kanun olmaz; derhal değiştirilsin. Açın önümüzü, iş yapalım."
Video çok komik, herkes güldü ama işadamı haksız da değil.
Yurtdışına iş yapmak için gittiklerini ümit ettiğim birçok işadamı; vize almakta sorun yaşıyor ama memura vize derdi yok.
Zar zor geçinen memurun yeşil pasaportunda gözüm yok; onlara böyle bir kıyak olsun sorun değil. Ben sadece mantığını anlamaya çalışıyorum; memurlara niye yeşil pasaport var da işadamına, gazeteciye, futbolcuya vs. yok?
Bu sorunun yanıtı var mı?
Eskiden memura kıyak olsun diye çıkarılan bir yasa sayesinde mi bu büyük ayrıcalık?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA