Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vedat Milor da kaçak et yedi mi?

Hürriyet muhabiri Burak Coşan, yurtdışından Türkiye'ye kaçak sokulan etleri, otel ve restoranlara pazarlayan bir et toptancısıyla temasa geçmiş. Bu toptancı, İstanbul'un orta yerinde, Bayrampaşa'daki Mega Center'dan et pazarlıyormuş.
Coşan; sıkı bir pazarlık yapmış ve toptancı, Brezilya'dan getirilen etleri Türkiye'deki et fiyatlarından kilogram başına 20 lira ucuza vermeyi kabul etmiş.
Bu arada Türkiye'de pirzola 70, antrikot 45 lira.
Brezilya'dan gelen pirzola 55, antrikot ise 35 lira.

LÜKS OTELLER ALIYOR
Geçtiğimiz yıl 'Türkiye'de et fiyatları sürekli artarken, et üretimi düşerken bu steak house'lar nasıl mantar gibi türüyorlar?' diye yazmıştım. Aynı yazıda bu soruya, Mersin'de gümrüklerde düzenlenen kaçak et operasyonunda; bir firmanın Irak ve Suriye'den transit geçişle 1044 ton eti ülkemizde piyasaya sürme haberiyle yanıt vermiştim.
Özetle; kaçak et furyası devam ediyor. Elbette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetimleri artırmalı ama burada asıl tartışılması gereken bu kaçak etleri lüks restoran ve otellerin alması. Adını vermeyeceğim ünlü bir şef arkadaşım; steak house'larda, restoranlarda kaçak et kullanımının revaçta olduğunu söylemişti.
Arada kaçak et haberleri çıkıyor ama bunların hangi restoranlarda kullanıldığını bilmiyoruz. Hangi usullerle, nerede kesildiği, nasıl korunduğu ve hangi hayvandan olduğunu bilmediğimiz kaçak etleri afiyetle yiyoruz.
Vedat Milor da olsanız önünüze gelen kızarmış bonfilenin kaçak olup olmadığını anlayamazsınız. Belki de Vedat Milor bile izleyicilerine tavsiye ettiği restoranlardan birinde kaçak et yedi.
O Instagram'da gururla paylaştığınız büyük bonfilelerin kaçak et olma ihtimali de yüksek. Zaten tonlarca kaçak etin iç piyasaya sürüldüğü emniyet kayıtlarında da var. Öyleyse kaçak et satan restoranları bilmek hakkımız. Bu haberlerden sonra restoranlara kaçak et baskınları düzenlenir diye umut ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA