Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Urfalı, Müslüm'ü unuttu

Müslüm Gürses'in 3 Mart 2013 yılında vefatı büyük yankı uyandırmıştı. Cenaze töreni ünlü ünsüz sevenleriyle dolup taşmıştı. Gürses, müthiş sesi ve naif kişiliğiyle herkesin sevdiği bir sanatçıydı.
Sosyal medyada Gürses hakkında yapılan yorumlardan herhalde birkaç ciltlik kitap çıkar. Rahmetli Müslüm Gürses için memleketi Şanlıurfa'da müze açılmıştı. Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi'nde ünlü sanatçının kişisel eşyalarından kıyafetlerine kadar birçok eşyası bulunuyor. Müzede ayrıca Gürses'in balmumu heykeli de var. Ama müzeye gelen giden yokmuş. Bazı günler müze hiç ziyaretçi almıyormuş. Ölümünün 3'üncü yıl dönümünde müzeyi ziyaret eden olmamış.
Enteresan bir durum değil mi?

MÜZE CİHANGİR'DE OLSA...
Şimdi bu habere üzülenler, "İşte vefasızlık" bu diyenler olacaktır. Belki de Twitter âleminde Urfalıların Gürses'e yaptığı vefasızlık eleştiri konusu olacaktır. Bu romantik yorumları bir tarafa bırakıp yurdum insanının katı gerçekçiliğiyle yüzleşmeye hazır mısınız? Bu haberle ilgili şöyle yorumlar da çıktı: "Ulan neyin pesindesiniz adamlar babasının mezarına gitmiyor artık, Kaldi ki Müslüm Gürses kim?" "Milletin başka işi yok da müzeye mi gidecek.
Herkesin derdi var bir de Müslüm'le mi uğraşacak Allah rahmet eylesin" "Hafta içi milletin işi var gücü var.' "Müslüm Gürses'in yaşarken ne hayrı oldu Urfa'ya, halk müzesine niye gitsin."
Bu son yorum enteresan. Gürses'i Urfa ile hiç özdeşleştirmezdik. Rahmetli Urfa'dan da fazla bahsetmezdi. Yani İbrahim Tatlıses denince Urfa ve "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik" sözü mutlaka akla geliyor. Tatlıses'in Urfa'ya yatırımları, akrabalarıyla olan ilişkileri, onlara yardımları vs. hep haber konusu oldu.
Ama Gürses denince Urfa ile ilgili kayda değer bir özellik, bir açıklama yok.
Müzeyle ilgili en çarpıcı okur yorumu belki durumu daha iyi izah eder: "Hep garibanlar dinlerdi Müslüm Gürses'i ve kendini bulurdu şarkılarında ama cenaze töreni ve müzesi hep sosyeteye hitap etti. Bir gariplik var bu işte!?"
Hakikaten bir gariplik var, Gürses'in müzesi yanlış yere açılmış, Cihangir'e açılsa dolup taşardı. Ama Cihangirli de Gürses'in son dönemdeki düet ve cover'ları dışında pek bilmez şarkılarını.
Rahmetli iyi, güzel insandı ama garipti biraz. Bu garipliği Türkiye'deki çelişkilerin bir özeti belki de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA