Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sahte hesaplar suç sayılsın

İngiltere'de hazırlanan yeni bir yasa tasarısına göre; Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal ağlar üzerinde sahte hesap açmak, bu hesaplar üzerinden diğer kişi ve kurumlara hakaret etmek, yalan beyanda bulunmak ve taciz; suç olarak kabul edilecek. Tasarı yasalaşırsa, sahte ve taklit hesap açanlar yandı.
Benzer bir tasarının Türkiye'de de hazırlanması gerekiyor.
Çünkü ünlü kişiler ve markalar adına açılmış çok fazla sahte hesap var.
Daha da kötüsü; sahte, takma isimlerle insanlar tehdit ve taciz ediliyor, yalan bilgilerle kurumların itibarıyla oynanıyor. Özellikle kadınlar, sahte kimlikler üzerinden her gün tacizlere maruz kalıyorlar.
Normalde suç sayılacak taciz ve hakaretler; sosyal medyanın dipsiz kuyusunda kaybolup gidiyor. Biri hakkınızda iğrenç itiraflar yazıyor, Google'a adınızı yazdığınızda o yalanlar ortaya çıkıyor ama hiçbir şey yapamıyorsunuz.
Bu hesapları kapattırmak, dava açmak ayrı bir dert. Daha da kötüsü bu sahte hesaplara karşı bir yaptırım yok. Eğer böyle bir yasa tasarısı Türkiye'de de hayata geçerse, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım atılmış olabilir, polisin işi kolaylaşır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA