Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç büyüklerin zararı

Habertürk'te yayınlanan, ANDY-AR tarafından 81 ilde 2 bin 145 kişiyle telefonla görüşme yöntemi uygulanarak yapılan taraftar anketinde; tepeye değil, alta bakın!
Yüzde 32.5 oranla Galatasaray'ın en çok taraftara sahip olan takım çıkması, onu yüzde 30.4 ile Fenerbahçe'nin takip etmesi vs... Bu sonuçlar önemli değil. Asıl önemli olan Trabzonspor'un yüzde 5, Bursaspor'un yüzde 2.4, Eskişehirspor'un yüzde 2, Konyaspor'un yüzde 1.8, Sivasspor'un yüzde 1.6, Kayserispor'un yüzde 1.3 taraftar oranına sahip olması.
Medya ve futbol camiasının sadece üç büyüklere odaklanması Türkiye'de futbol ve taraftar kültürünün gelişmemesindeki en büyük etkendir.
İnsanlar kendi yaşadıkları şehrin ve bölgenin takımını tutmuyorsa; tribünler boş kalır, futbol ekonomisi gelişmez ve takımlar arası rekabet küçük kalır.
Premier Lig, niye dünyanın en çok izlenen ligi sanıyorsunuz?
İngiltere'de insanlar önce yaşadıkları bölgenin takımını tutar ve 2. lig takımlarının bile statları ful çeker.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA