Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yalın internet erişim ücreti

İki tane Türk Telekom yalın internet aboneliğim var. Birisi Fibernet; daha hızlı, 64 lira ödüyorum. Diğeri fiber değil, daha yavaş ve 82 lira ödüyorum, ayrıca modem parası da ödüyordum. 82 liralık aboneliğimin süresi dolmak üzereydi; aradım müşteri temsilcisini. Eğer iki yıl taahhütte bulunursam, 70 küsur lira ödeyeceğimi söyledi. "Ee ben daha hızlısına 64 lira ödüyorum. İkinci abonelik için neden daha çok ödüyorum?" diye sordum. İsterseniz, yeniden farklı biri başvurabilir ama o başvurunun da kendi çapında avantaj ve dezavantajları var. Zaten bu internet, TV aboneliklerine kıl oluyorum; kampanyaları havuz problemlerinden farksız, hangisinde daha avantajlı olduğunuzu çözmek zor.

FATURA ÇOK YÜKSEK
Gelelim asıl kafa karıştıran konuya; yalın internet erişim ücretine. Eğer Türk Telekom'dan hem internet, hem de sabit telefon hattı kullanıyorsanız, bu yalın internet erişim ücretini ödemiyorsunuz.
Tabii sabit telefon hattınıza ayrıca fatura geliyor. 'Yok ben telefon kullanmayacağım' dediğinizde ise, eğer taahhütte bulunmadan abonelik anlaşması yapıyorsanız, ayrıca yalın internet erişim ücreti ödüyorsunuz.
Sabit telefon kullanmıyorum diye bu ücret niye alınıyor? Pahalı da olsa bir hizmet karşılığı ürün alıyorsam, onun parasını öderim ama hizmet almamak için para ödemek çok saçma! Şimdi taahhütsüz yalın internet aboneliği için 92 lira falan ödeyeceğim! Bu da dünyanın en pahalı internet faturası galiba!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA