Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hadise’ye şiddet uyguladılar!

Hadise, 'Formunu koruyamadı, kilo aldı' tarzında çıkan haberlere isyan etmiş: "Kilomun sürekli gündeme getirilmesi beni incitiyor.
Yeter artık, çok ayıp.
Bu anlamda bana şiddet uygulanıyor. Bedenim bana ait. Kimseye yorum yapmak düşmez. Aynaya baktığımda kendimi iyi hissediyorum, bu bana yeter." Bu arada haber sitelerinde Hadise'ye moral veren erkekler de yok değildi: 'Taş gibi hatunsun, takma kafana. Biz erkekler böyle hatunları severiz', 'Kadın dediğin biraz balık etli olur.'

ZAYIFLIK TAKINTISI
Hadise'nin çok kilolu olduğunu düşünmüyorum, sadece birkaç kilo verse yeter; tabii istiyorsa. 'Aynaya baktığımda kendimi iyi hissediyorum, bu bana yeter' diyorsa, sorun yok. Ne yazık ki kilo vermek, hep zayıf görünmek bazılarında takıntıya dönüştü.
Bunda medyanın da etkisi var; insanlar hep bir kalıba sokulmaya çalışılıyor. Sanki kilolu olmak suç! Ve kilolu olmak mutsuzluk kaynağı gibi bir algı yaratılıyor.
Halbuki asıl mutsuz olanlar, kafayı diyet ve sporla bozanlar. Her dakika 'Bunu yersem şu kadar kilo alırım' ya da 'Spor yapmazsam şişmanlarım' diye düşünerek yaşanmaz ki.
Bir de birkaç ay yemeyip içmeyip biraz forma girdikten sonra çevrelerindeki insanlara 'Aa kilo almışsın' veya 'Erit şu göbeği' diye söylenmeye başlayan tipler var. Bazıları bu söylemleri abartıp duygusal baskıya dönüştürüyor, farkında değiller. Hadise'nin bahsettiği şiddet de aslında duygusal baskı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA