Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sıkılıp programı bitirmek

Ferhan Şensoy, geçtiğimiz günlerde İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a, Münir Özkul'un da kendisine devrettiği Hasan Efendi'nin kavuğunu;
Rasim Öztekin'e vermişti. Öztekin, CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Gece Görüşü' programına katıldı ve çok acayip gergin anlar yaşandı.
Önce o gergin anlara dönelim:
Yılmaz: "Kavuğu kime devredeceksin? Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Ata Demirer desem..."
Öztekin: "10 sene sonra versem çok geç olmaz mı?"
Yılmaz: "Mesela 'Güldür Güldür'de Çağlar Çorumlu var, ya da BKM'de Bülent Emrah Parlak... Başarılı bulduğun isimler var mı?"
Öztekin: "Ya çok var, 100 tane sayarım sana."
Yılmaz: "O zaman say istersen."
Öztekin: "Sayamam, liste yok yanımda."
Yılmaz: "Ama başarılı bulduğun isimler vardır..."
Öztekin: "İsim alamazsın benden Didem. Ya dur üç gün olmuş daha, nasıl isim veririm."
Yılmaz: "Yanıtları almayınca benim için de zor bir röportaj oldu."
Öztekin: "Ee acayip şeyler soruyorsun da ondan."
Yılmaz: "Peki, siyasi olarak birçok gelişmenin art arda yaşandığı zor bir süreçten geçiyoruz, hakikaten zor. Sanatçı ve tiyatrolar bu süreçten nasıl etkileniyor?"
Öztekin: "Karanlık bir seri, herkes etkileniyor; dolayısıyla tiyatro da etkileniyor. (Sonra bir off çekiyor Öztekin)
Yılmaz: "Terlettim mi ya, gerçekten mi? İsim sorunca mı? Sıkıldınız mı?"
Öztekin: "Evet." Yılmaz: "O zaman seni fazla sıkmak istemem."
Tüm bu konuşmaların ardından Yılmaz, programı erken bitirmek zorunda kaldı.

DERS VERİLMELİ
Bir sunucu için gerçekten zor bir durum ama Yılmaz'ın, "Kavuğu kime vereceksiniz?" sorusu hakikaten saçmaydı. Zaten Öztekin de "Ya dur üç gün olmuş daha" diyerek gerekli yanıtı verdi. Ancak Yılmaz, ısrarla isim almak istedi. Ayrıca söyleşinin sonuna doğru siyasi arenada yaşanan olayların sanata ve tiyatroya etkileriyle ilgili sorusu da üstü kapalı ve manasız bir soruydu.
Öztekin bu soruya da öylesine cevap verdi zaten. Yılmaz'ın sorusu o kadar yüzeyseldi ki, amacı konuğundan siyasi bir eleştiri almak mı yoksa polemik yaratmak mıydı onu da anlamadık doğrusu.
Öte yandan Öztekin'in, ne kadar haklı da olsa bir canlı yayında "Sıkıldım" demesi profesyonelce bir yaklaşım mıydı, tartışılır. Ancak Öztekin'in bu çıkışıyla Yılmaz'ı zor durumda bıraktığı kesin. Özetle iletişim fakültelerinde ders niyetine izletilecek bir programdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA