Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu uygulama adil değil

Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ'cü terör örgütünün üniversiteleri kapatıldı. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin ise, YÖK'ün yaptığı bir çalışmayla devlet üniversitelerine geçişi sağlanıyor. Kapatılanlar arasında düşük puanla ciddi paralar ödenerek girilen üniversiteler var. 200 puanı bile zor tutturan bu öğrenciler arasında 40 ile 100 bin arasında değişen ücret ödeyenler var. Şimdi bu öğrencilerin kayıtları devlet üniversitelerine yapılacak. Ancak kayıt yapılacak bazı devlet üniversitelerin eğitim kalitesi, FETÖ'cü üniversitelerden daha yüksek.
Özetle FETÖ'cü üniversitelerde okuyanlardan bazıları daha kaliteli devlet üniversitelerine kayıt olacak. Bu uygulama adil değil.
Elbette FETÖ'den haberi olmadan bu üniversitelere kayıt yapanlar var, kimse mağdur edilmesin ama daha adil bir uygulama hayata geçirilmeli. FETÖ'cü üniversitelerle aynı kalitede olan özel üniversiteler tespit edilmeli ve öğrenciler bu okullara aynı ücretle kayıt yaptırmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA