Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Parayla rapor yazdırdılar

İngiliz Times gazetesi, FETÖ terör örgütünün kurumsal yüzü olarak bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden Sir Edward Garnier'e, geçen yıl sipariş ettiği Türkiye raporu için 115 bin 994 sterlin ödediğini yazdı.
Times'ın İstanbul'daki muhabiri Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyan haberde, 'Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı' başlıklı raporda özellikle, Türk hükümetinin FETÖ terör örgütü ile bağlantılı kuruluşlara karşı eylemlerinden söz edildiği belirtiliyor.
Rapor, dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron'a ve Dışişleri Bakanı Phillip Hammond'a da gönderilmiş.

MAĞDURU OYNADI
Times haberinde, Sir Edward Garnier'in (14 Mart 2016'da) Avam Kamarası'nda AB-Türkiye göçmen anlaşmasının da tartışıldığı bir oturuma katıldığını ve 'Türkiye hükümetinin insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesini çiğnediğini' söylediğini de vurguladı. Times, Garnier'in Avam Kamarası'ndaki oturum sırasında, raporun FETÖ terör örgütüne ait bir kurum tarafından sipariş edildiğini söylemediğine dikkat çekti. Garnier, İngiltere'nin, Türkiye'nin AB üyeliği sürecine desteğini çekmesi çağrısı da yapmış. Bu haberi BBC Türkçe sitesinden alıntıladım. Bu objektif haberi için Times'ın İstanbul muhabiri Hannah Lucinda Smith'i kutlamak lazım.
Her şey ortada; FETÖ, parayı bastırmış, Garnier'de Türkiye'yi zor durumda bırakacak, FETÖ'yü mağdur gösterecek bir rapor hazırlamış. Bir de Garnier'in unvanı 'Sir', yazıklar olsun!

AVRUPA'YA YAYALIM
Bu raporun, Cameron'ın Türkiye'ye karşı takındığı olumsuz tavıra da etkisi olmuştur. Haberde ayrıca Garnier'ın siyasette ve medyada büyük bir nüfusa sahip olduğundan bahsediliyor.
Adam Matrix gibi yayılıp Türkiye'yi zor durumda bırakmak için her şeyi yapmış. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ABD ve Avrupa'nın Türkiye'ye karşı takındığı olumsuz tavrı anlamakta güçlü çekiyorduk. Masum insanların ölmesine, Meclis'in bombalanmasına rağmen Batı dünyasının siyasetçileri ve medyası Türkiye'yi zor durumda bırakmak için ellerinden geleni yaptılar. Parayla yazdırılan rapordan da anlaşılacağı gibi, Batı'nın takındığı olumsuz tavırda FETÖ'nün yurtdışı yapılanmasının etkisi büyük. Türkiye'de kamuoyu FETÖ'nün gerçek yüzünü gördü; artık bu acımasız, sinsi terör örgütünü yabancılara anlatmalıyız. Bu sadece siyasetçilerin yabancı basına vereceği röportajlarla olmaz. Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimiz yabancılara FETÖ'yü anlatmalılar, sosyal medyada FETÖ'ye karşı ABD'li, Avrupalıları bilgilendirecek kampanyalar başlatmalıyız. Artık FETÖ ile asıl savaş yurtdışında yürütülmeli; gerçekleri bıkmadan usanmadan anlatmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA