Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklarınız Facebook’ta fotoğraf istiyor mu?

Avusturya'nın Karintiya eyaletinde yaşayan 18 yaşındaki bir genç kız, çocukluğundan beri fotoğraflarını Facebook'ta paylaşan ailesine dava açtı. Ebeveynlerinin paylaştıkları fotoğraflar arasında, bebekken lazımlıkta ve bezi değiştirilirken çekilmiş fotoğrafları bulunduğunu söyleyip "Ne utanma, ne de sınır biliyorlar" diyen kızgın evlat, "Tuvalette otururken, karyolamda çıplak uzanırken çekilen fotoğraflarımı, Facebook'taki 700 arkadaşlarıyla paylaşarak kamusallaştırdırlar" diyor.
Genç kız, 500 fotoğrafının kaldırılmasını istiyor. Baba ise "Bu fotoğrafları ben çektim, yayınlama hakkı da benim" diyor. Buyurun buradan yakın! Baba, belki de fotoğrafların telif hakkını bile isteyebilir. Avusturyalı genç kız; çocukluğunda çekilmiş fotoğraflarından utanç duyuyorsa ve internete ismini yazınca bu fotoğrafların çıkmasını istemiyorsa, haklı bence. Anne-babalar, çocuklarını çok seviyor ve onların fotoğraflarını paylaşırken gurur duyuyor. Ama çocuklarının da bir özel hayatı olduğunu unutuyorlar. Aileler için doğal ve komik görünen bir fotoğraf, ileride çocukları için utanç kaynağı olabilir. Çocuk, özel bir anının sosyal medyada paylaşılmasından hoşlanmayabilir. Özetle, aileler çocuklarının fotoğrafını paylaşırken iki kere düşünmeli. Ayrıca sapıkların çocuklara ulaşmasındaki en kestirme yolun Facebook olduğu da unutulmasın. Sapıkların, çocuklarla internet üzerinden iletişime geçtiğine dair bir sürü haber var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA