Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mesai bitti, treni terk etti!

14 Eylül günü İspanya'nın Santander kentinden Madrid'e hareket eden trenin makinisti, mesaisi bittiği için yolda treni durdurup inmiş. Trende ikinci bir makinist olmadığından, yolcular Madrid'e gidebilmek için, iki saat boyunca demiryolu şirketinin gönderdiği servis aracını beklemiş. Aljazeera Türk'ün haberine göre, yolculardan özür dileyen tren operatörü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamış.
İspanya'daki demiryolu çalışanları sendikası SEMAF ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Makinistlerin yanında, mutlaka bir de yedek makinist olması gerekiyor. Fakat bu zorunluluk yerine getirilmedi. Trenlerde yedek makinist bulundurulmadığı için benzer olayları daha önce de yaşadık."
Türkiye'de böyle bir olay yaşansa ne olurdu acaba? Kanunen mesai saati bitince görevi bırakma hakkı olsa bile, makinistin yaptığı büyük ayıp ve vicdansızlık.
Ancak meseleye çalışma saatleri ve işçi hakları açısından baktığınızda, İspanya'da çalışan kesimin büyük haklara sahip olduğunu görüyoruz.
Sadece İspanya'da değil, birçok Batı ülkesinde işçiler, kanunlarla güvenceye alınmış önemli haklara sahip. Mesai saati bitti mi, anında işi bırakıyorlar. Fazla mesai ödemeden bir işçiyi çalıştırmak ise suç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA