Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Leyleği vurdular

Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre Slovak ve Macar kuşbilim uzmanları, 2012 yılında göçmen kuşların yol haritasını belirlemek amacıyla bir leyleğe çip taktı.
O leylek 2 bin 600 kilometre uçtuktan sonra Mersin'de avcılar tarafından vuruldu. İtfaiye ekiplerinin bulduğu yaralı leylek, Tarsus Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü ama kurtarılamadı.
Daha yeni 5 Mayıs'ta Almanya'da Dünya Yırtıcı Kuşları Araştırma Grubu tarafından uydu aracılığıyla izlenen Jan adlı orman kartalının, Afrika'dan Avrupa'ya göç ettiği sırada Hatay'da vurulduğunu yazmıştım.
Üzerindeki verici sayesinde 2013'ten beri yakından takip edilen Jan'ın, Samandağ'da avcılar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor.
Bizim avcıların bilime katkısı da böyle oluyor işte!
Yazık günah, ne istersiniz leylekten, kartaldan! Eti yenmez, tüyleri işe yaramaz bu kuşları niye vurursunuz!
Bu zavallı kartal ve leylek; uydudan takip edildikleri, bilimsel araştırmalar için kullanıldıkları için haber oldular. Bir de olmayanları düşünün! Bizim avcılar havada gördükleri her şeye ateş ediyorlar galiba!
Söyleyecek bir söz bulamıyorum.
Avcılık spor değil, cinayet!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA