Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Riekerink devrimi

Geçtiğimiz hafta Türk futboluna dair dünyada en çok konuşulan olay neydi sizce? A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası maçları mı?
Üç büyükler ve yıldız futbolcuları mı? Hiçbiri...
Geçtiğimiz hafta Galatasaray altyapısında forma giyen 14 yaşındaki Mustafa Kapı'nın Galatasaray- Levski Sofya maçında sahaya çıkmasıydı. Kapı, Galatasaray A Takımı'nda maça çıkan en genç oyuncu olarak tarihe geçti. 14 yaşında bir çocuğun A Takım'la maça çıkması dünya basının büyük ilgisini çekti.
Jan Olde Riekerink'in Kapı'yı oynatması elbette sembolikti ama Galatasaray'ın altyapısındaki çocuklara verdiği mesaj müthişti: Galatasaray, altyapıya artık lafta değil özde önem veriyor. Kapı'yı sahada gören Galatasaraylı minikler, eminim acayip mutlu olmuşlardır.
Galatasaray'ın altyapısından sorumluyken Jan Olde Riekerink'ın A Takım'ın başına geçmesine sarı -kırmızılılar şaşırmıştı.
Mütevazı kişiliği ve futbolcularla kurduğu arkadaş ilişkisiyle dikkatleri çeken Riekerink'in mütevazı bütçeyle elde ettiği başarılara rağmen eleştiriliyor olmasını hayretle karşılıyorum.
Bu adam Galatasaray'ı çok iyi yerlere getirebilir. Şu anda gençler kategorisinde Milli Takım'a en çok futbolcu veren Galatasaray. Bu başarının mimarı ise Riekerink. Bu gençlerin birçoğu ileride Galatasaray A Takım'da oynarsa şaşırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA