Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Çağrı’yı Kaddafi kurtardı

Bugün 'Hz. Muhammed:
Allah'ın Elçisi'ni eleştirenlere, Majidi'ye kızanlara 'İslamiyet'i anlatan en iyi film hangisi?' diye sorsanız, tereddütsüz 'Çağrı' derler. Halbuki 'Çağrı'da Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatı beyazperdeye aktarılamaz gerekçesiyle birçok Ortadoğu ülkesinde yasaklanmıştı.
İslam dünyasının efsane yönetmeni Mustafa Akkad, 'Çağrı' filmi için ilk başta Suudi Arabistan ve Fas hükümetlerinden maddi ve manevi destek görmüştü ama daha sonra 'Çağrı'nın senaryosunu fazla 'devrimci' bularak desteklerini çektiler. Fas yönetimi, o günlerde ülkesinde çölde çekimlere daha yeni başlayan Akkad'ı ülkeden kovmuştu.
500 dolayında oyuncu, teknik eleman, figüran ve tırlar dolusu malzemeyle beş parasız ortada ortada kalan Akkad, komşu ülke Libya'nın lideri Albay Muammer Kaddafi'den "İslamiyet'in doğuşunu anlatan bu filmi ortada bırakma" diye yardım istemiş ve film Kaddafi'nin desteğiyle Libya'nın çöllerinde çekilmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA