Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Majidi’nin amacı

Filmle ilgili genelde 'Çağrı' filminden başarılı mı?' diye sorular geliyor. Öncelikle iki filmi karşılaştırmak hata olur.
'Çağrı'nın Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatını anlatırken ele aldığı dönem; Müslümanlığın doğuşu, savaşlar ve Peygamber Efendimiz'in ölümünü kapsıyor.
Dolayısıyla daha fazla aksiyon, entrika ve dram vardı ve 'Çağrı' epik anlatımıyla öne çıkıyordu.
'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi' ise daha mistik, lirik, sembolik bir anlatıma sahip ve duygusal yoğunluk, izleyiciyi hemen öykünün içine çekiyor.
Hz. İsa hakkında 200'e, Hz. Musa hakkında da 100'e yakın film çevrilmiştir, Majidi'nin çalışması ise Hz. Muhammed (S.A.V.) hakkında çekilmiş ikinci büyük film. Sırf bu özelliği için bile bu film kaçırılmaması gereken bir fırsat. El Kaide, DAEŞ gibi örgütlerin terör saldırıları, kafa kesme görüntüleri yüzünden İslam dini imaj olarak dünyada büyük yara aldı.
Hz. Muhammed (S.A.V.) alçakça karikatürlerle dünyaya yanlış anlatıldı.
Peki, buna karşı İslam dünyası ne yaptı? Politik açıklamalar, o kafa kesme görüntülerini, terör saldırılarını hafızalardan silebilir mi? İşte bu noktada 'Hz.
Muhammed: Allah'ın Elçisi'nin değeri daha da artıyor. Filmin, her karesinde İslam'ın barış, dostluk ve sevgi dini olduğu vurgulanıyor. Sadece bu özelliği için bile bu filme sahip çıkılması, çok izlenmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA