Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kütüphane de lazım!

Serhat Uçak adlı bir Twitter kullanıcısı bu fotoğrafı paylaşıp altına şöyle yazmış; 'Burası Taksim'deki Atatürk Kütüphanesi.
Öğrenciler sabahın erken saatinden akşama kadar uzun kuyrukta bekliyor. Çünkü yer yok. Taksim'e daha çok AVM, dönerci, baklavacı değil kütüphane lazım.' Ben de öğrenciyken Atatürk Kütüphanesi'ne giderdim.
Kitap okumak, ders çalışmak, arada alt kattaki çay ocağından bir şeyler atıştırmak vs. için Taksim'in göbeğinde öğrenciler için çölde vaha gibi bir yerdi Atatürk Kütüphanesi, hâlâ da öyle.
Uçak'ın yorumuna katılıyorum, Taksim'e kütüphane de lazım!
Aslında modern kütüphaneler, okuma merkezleri lazım. Daha önce yazmıştım; Paris'te içinde kitapların, gazete ve dergilerin olduğu, internetin ücretsiz olduğu, içecek, atıştırma gibi bir şeyler alabildiğiniz yaşam alanları var. Belediyeler için böyle yerleri yaratmak çok zor olmasa gerek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA